Räknade precis ut att det är 10:de gången jag landat här i Shanghai, inte illa. 
Igår (torsdag) vid kvart i 10 på förmiddagen blev Emma och jag skjutsade upp till Bromma flygplats där vi skulle ta ett propellerplan till Helsingfors. Kors i taket hade jag fortfarande guldkort på Finnair så vi fick Lounge både i Stockholm och Helsingfors. Missade loungen i Bromma då den låg utanför!? incheckningen och inte innanför som jag trodde. Blev en sallad från Pressbyrån istället. Emma letade kändisar och mycket riktigt så spottade vi en igen, denna gång en kille från Rackartygarna.
Vår resa till Helsingfors var sååå bra och det känns ju bra för fru Rädd och fröken Ännu räddare. Här hann vi med en kortis i Loungen och fick i oss en tidig middag. Tyvärr glömde jag min ÄLSKADE jeansjacka där och den finns inte kvar meddelade Mattias som ringt, illa!!!
Turen över till andra sidan jorden var oxå riktigt bra utan turbulens och annat läskigt. Sov inte en blund men det är ju som vanligt. 
Vi landade 07:20 och hämtade bagage och pengar innan vi för första gången tog Metro till centrum. Jäääääääkligt långt och med ett missöde, vid en station tömdes hela metron och en kines sa till oss att följa med men vi tvekade när nya människor steg på och valde att sätta oss igen. Vad händer? Jo, metron byter håll och åker tillbaka mot flygplatsen igen. Skulle ha lyssnat på killen som sa till oss. Blev att byta vid nästa stopp och nu på rätt väg igen. Det tog sin lilla tid och vid 10:00 var vi på plats vid vårt första boende, Ambassy coart. Vi sov två timmar innan vi gick ut på lite äventyr och började med lite mat på "vår" Wagas följt av toabesök på närliggande hotell. Bra att vara västerlänning och kunna gå in och ut på hotell och använda toan. Nästa stopp blev vårt gamla boende där jag gick in i receptionen och sa hej, va kul, de mindes mig vid namn tom.  (null)

(null)

Vi satt en stund och vilade i parken nedanför och bara njöt av vädret, alla ljud och människor. Här stötte vi på Mats som tidigare bodde i GVV och Shanghai men flyttade hem 2014. De var nu tillbaka igen och bodde i vårt gamla hus. 
(null)

(null)

(null)

Nästa stopp blev en telefonbutik och försöka lösa telefonfrågan. 200 RMB och Emma fick ett abonnemang som måste sägas upp innan vi åker hem. Jag fick inget då de påstod att jag inte sagt upp mina gamla nummer från första året och hade obetalda räkningar. Hej och hå. Kontaktade Kurt som är kines och bor i Jinan (en av de som hälsade på oss i Sverige) och han bad mig strunta i räkningarna för de makuleras efter hand, Phu.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Men varför har de inga kontantkort här längre?
Vi avslutade kvällen på Grand Gateway med lite mat på Din Tai Fung innan det var dags för sängen. Emma somnade blixtsnabbt medan jag som lider lite illa av jetlag inte kunde somna (dagtid i min kropp) på ett bra tag. 
(null)

(null)

(null)

Idag lördag vaknade vi klockan 09:00 av liv och rörelse utanför och en ny dag hade börjat. Emma mötte upp kompisen Agnes på stan runt 11:00 medan jag låg och läste en stund. 
När hungern kom bytte jag om och promenerade runt i området bakom oss, det välbekanta området kring massagestället Zen mm. Tog en lång brunch för mig själv på Bakety&Spice innan jag sakta promenerade vidare. Dålig luft och lite trött gjorde att jag letade mig hem och här ligger jag nu och har det bra. Emma ska ut ikväll och träffa kompisar och jag håller mig runt här tror jag.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Helg betyder att alla män kommer hem från jobb och då vill jag inte störa. Blir nog italienskt till middag med Emma innan hon sticker ut igen. 
Det är så konstigt att vara tillbaka. Allt är välbekant; ljud, lukter och platser men samtidigt så overkligt på något sätt. Jag är här igen, i Shanghai, och traskar samma gator upp och ner. Lite sorgligt att känns att jag är mer gäst än en som bor här. Saknar ett hem att gå till, är så påtagligt när man bor på hotell i en kappsäck. Jag har glömt hur jag måste ta plats för att inte folk ska tränga sig och jag häpnas av alla ljud och människor överallt. Men som Emma och jag märkte igår, vi går runt med ett leende och bara tar in allt, detta var ju vårt hem under 4 fantastiska år. 

Kommentera

Publiceras ej