Igår stannade jag hemma mest hela dagen. Det känns som om hälsan sakta blir bättre men hu va trött jag är. Jag känner mig som en gammal tant som måste planera dagen för att orka. Ibland undrar jag om det står rätt till i kroppen men samtidigt förstår jag ju att det inte är konstigt att vara trött om man varit sjuk sen i februari.
Sky hämtade mig vid 14:00 och jag for till möbelaffären på HamiLu för att beställa en byrå till köket och ett barskåp till Viktor. Emma kommer få ett smyckeskåp till sitt rum medan Mattias vill ha typ av kakelplattor att sätta på väggen som sin grej. Alla i familjen vill ha lite minnen härifrån när vi flyttar hem. Emma hämtades och vi möttes på Lilys Nails och fixade fötterna och Emma händerna,  innan vi åkte hem och lagade middag. Jag pratade med Viktor ganska länge igår och det var kul att både se och höra honom. Men snart ses vi!!!!
Idag fortsatte jag att vila efter Emma åkt till skolan. Givetvis kom migränen som ett jäkla brev på posten. Låt se vad har jag haft sen jag kom hem från Sverige; magsjuka, magkatarr, förkyld, bihålsinflammation, allergireaktion på penicillinet och sen migrän.
Ja, snart är det inte kul längre!!!!
Vid 13:00 hade värsta huvudvärken lagt sig efter inmundigat migräntablett (jag kommer se ut som ett piller snart) och jag hämtades av Sky. 
Jag åkte till Fabricmarket och hämtade namnkort till de ställen jag brukar sy upp kläder på. Detta för att ge till Gunilla som kommer nästa v. Hon kommer en dag innan vi kommer från Borneo och måste klara sig själv på fabrikmarket. Jag "råkade" beställa lite mer kläder åt mig själv och det är jag ju tvungen till då jag grovrensat garderoben och snart ska åka hem. Det blev mest toppar i olika slag. Jag har ju liksom gått och blivit lite byxmänniska på gamla dar. Efter mitt besök på fabricmarket åkte jag vidare till en park som ligger nära ERA (kinesiska cirkusen) och besökte deras tulpanodling. Det kostade 20 RMB att gå in och det var värt varenda öre. Så vacker park mitt i stora Shanghai och nu ännu vackrare med tusentals och åter tusentals tulpaner i olika färger. Mitt i parken låg en sjö där båtar åkte runt och det fanns även en konstgjort sandstrand. Det var folk överallt som fotade tulpaner, satt i gräset och umgicks eller var samlade vid parkbänkar och spelade kort. Jag gillar detta myller av folk som är utomhus och umgås.
Det var otroligt vackert med alla tulpaner och vissa sorter spred en härlig doft, vackrast var nog den polkagris randiga. Väl värt ett besök och hade luften varit bättre hade jag blivit kvar mycket längre.
Sky släppte slutligen av mig vid City Shop där jag handlade det allra nödvändigaste innan jag promenerade hem. Gick förbi en bil/mopedolycka och om mannen på mopeden kommer att klara sig så har han änglavakt. Han låg raklång på marken med armarna längs kroppen och ansiktet rätt ner i asfalten. Ingen hjälm!!! Jag fattar inte att folk vågar åka utan hjälm. Usch, otäckt!! Såg honom röra fingrarna så vid liv var han men hur skadad, ingen aning. 
Jag stannade inte kvar och tittade eller hjälpte till, det var redan folk på plats. Läskigt!!!!
Livet är bra skört och det som förvånar mig mest är att vissa av oss svenskar skippar hjälmen här. Hur jäkla dum får man vara, vi borde veta bättre.

Nästan en vecka sen våra gäster åkte vidare till Peking. Kort sammanfattning vad som hänt denna vecka.
För våra gäster började måndagen med ett besök hos Lilys följt av shopping på Decatlon och avslutningsvis lunch på Mc. Jag stannade hemma i soffan och vilade. Kring 14:00 for jag, Christer och Carina till stora faken på Pudong och det blev en massa shopping. Mest för dem men i alla fall en jacka för mig. Vi körde en ölpaus innan vi shoppade ett tag till. I bilen på väg hem bestämde vi att stanna hemma och laga mat istället för att gå ut på restaurang. Riktigt skönt att sitta och prata med ett glas vin i handen och se gästerna fixa pasta Carbonara åt oss. 
Tisdagen vinkades gästerna av och jag stannade hemma och vilade resten av dagen. Hälsan har inte varit den bästa. Trots penicillin så har jag inte kurerats som jag ska utan mår skit ändå. Mot kvällen åt jag en kortare middag på Bella Napoli med Anneli, Charlotte och Nina. Jag fick inte tag på en taxi utan promenerade hem. 
Onsdagen kom och jag åkte Metro till sjukan och fick mer nässpray och penicillin för ytterligare dagar. Efter röntgen fick jag veta att jag fortfarande inte läkt i bihålor i högra kinden och i pannan. Inte konstigt att jag mått tjuvens.
Jag vilade hela onsdagen och på torsdagen gjorde jag bort mig med att spela mahjong hos Marie, luncha på Geneva, besöka Flowermarket, wetmarket och Carrefour. Mådde skit väl hemma. Lite för mycket på en dag.
Lärde jag mig något utav detta? Nix, fredag spelade jag mahjong hos Nina med efterföljande lunch på en dansk restaurang. Blev viiiiiilllllla resten av dagen. Slutar fredagen här??
Inte då!!! När det är dags att sova märker jag att kroppen delvis var täckt av nässelutslag. Jag lyckades somna till men vaknar av pirr i händer och läppar och ringer sjukan och undrar om jag kan ta en viss astmamedicin. Svaret blev:
-kom till akuten. Jag tog taxi till sjukan och här märker man att man bor längre bort nu. Mycket trafik och det tog sin tid trots att klockan var 01:00 på natten. När vi bodde i Green Valley kunde vi lätt åks moppe dit på 5 min. Jag kom in nästan direkt och fick träffa en läkare som ordinerade en spruta med antihistamin i baken och sen fick jag vänta ca 40 min.
Utslagen hade spritt sig upp i ansiktet och jag såg ganska hemsk ut. Sprutan gjorde att klådan släppte lite men jag kunde även andas lite bättre så det blev ytterligare medicin för just det.
Lite läskigt var det, tänk om jag inte åkt in. Hade det blivit värre?
Jag kom hem vid 03:45 efter att ha hämtat medicin på det nattöppna Apoteket. Hopp i säng och vakna när klockan ringde 07:45, Mattias fyllde år. 
Emma och jag sjöng och delade ut lite paket innan vi for på frukost på hotell Puli Spa och hotell.
Lugnt ställe med god mat och kul med en överraskad Mattias som inte trodde vi skulle gå upp tidigt för frukost...på en helg.
Vi var hemma efter 10:00 och då la jag mig och sov som en gris i flera timmar. Helt slut av medicinen och nattens strapatser. 
Vi vilade halva dagen (Mattias förkyld) och jobbade hårt resten. Det handlades, bakades och hackades inför kvällens middag. Halv 7 kom 11 gäster på födelsedagsmiddag och det blev en lyckad tillställning. Jag höll mig till vatten men oj va vin och mat flödade för de andra. Goa Annika var på besök och det var för både henne och Mattias skull vi hade en fest. Igår var Emma ute på club med kompisar och ramlade hem kring 01:30. Annika var kvar till efter 02:00 och sen städade vi en del i lägenheten innan det var dags att hoppa i säng. Bra fest!!!
Vi sov länge idag och tack Gode Gud så är ungarna ovanpå oss bortresta och det var lugnt och tyst på morgonen.  
Vår nya ayi kom 10:00 och städade som en galning hela dagen. Hon lagade god lunch åt oss medan jag stickade babysockor åt hennes lilla son. Vid två tillfällen var Mattias och jag ute på en kortare promenad. Luften var dålig men vädret fint. Mysigast var att promenera genom vår lilla park som kryllade av folk som tränade, spelade kort, rastade hundar eller bara satt och pratade. 


Brunch i Shanghai en grå och regnig dag passar ju alldeles utmärkt. Vi började med lite sovmorgon och Mattias hann med en löprunda. Vår nya ayi Fang kom vid 10:00 och städade huset samt tog hand om tvätt och annat.

Vid 11:00 for vi ner till Hyett on the Bund och då närmare bestämt restaurang Vue.

Detta är tredje typen av brunch jag varit på och här åt man i en mer lugn miljö än Westin med sin underhållning och Sofitel med pool.

Välsmakande mat och god champagne med fantastisk utsikt blev sammanfattningen av de timmar vi spenderade där.

Med överfulla magar åkte vi vidare till Fabricmarket där Carina och Christer hämtade kläder, sydde upp nya och jag hämtade kopian på min vinterjacka. Lugn kväll hemma med avbrott för en titt på dansande kineser nere i parken. Nästan 50 personer rörde sig i ett dubbelt led till musik, häftigt. Jag pratade länge via FaceTime med Viktor och nu längtar jag verkligen till påsk och han kommer hit.