Igår stannade jag hemma mest hela dagen. Det känns som om hälsan sakta blir bättre men hu va trött jag är. Jag känner mig som en gammal tant som måste planera dagen för att orka. Ibland undrar jag om det står rätt till i kroppen men samtidigt förstår jag ju att det inte är konstigt att vara trött om man varit sjuk sen i februari.
Sky hämtade mig vid 14:00 och jag for till möbelaffären på HamiLu för att beställa en byrå till köket och ett barskåp till Viktor. Emma kommer få ett smyckeskåp till sitt rum medan Mattias vill ha typ av kakelplattor att sätta på väggen som sin grej. Alla i familjen vill ha lite minnen härifrån när vi flyttar hem. Emma hämtades och vi möttes på Lilys Nails och fixade fötterna och Emma händerna,  innan vi åkte hem och lagade middag. Jag pratade med Viktor ganska länge igår och det var kul att både se och höra honom. Men snart ses vi!!!!
Idag fortsatte jag att vila efter Emma åkt till skolan. Givetvis kom migränen som ett jäkla brev på posten. Låt se vad har jag haft sen jag kom hem från Sverige; magsjuka, magkatarr, förkyld, bihålsinflammation, allergireaktion på penicillinet och sen migrän.
Ja, snart är det inte kul längre!!!!
Vid 13:00 hade värsta huvudvärken lagt sig efter inmundigat migräntablett (jag kommer se ut som ett piller snart) och jag hämtades av Sky. 
Jag åkte till Fabricmarket och hämtade namnkort till de ställen jag brukar sy upp kläder på. Detta för att ge till Gunilla som kommer nästa v. Hon kommer en dag innan vi kommer från Borneo och måste klara sig själv på fabrikmarket. Jag "råkade" beställa lite mer kläder åt mig själv och det är jag ju tvungen till då jag grovrensat garderoben och snart ska åka hem. Det blev mest toppar i olika slag. Jag har ju liksom gått och blivit lite byxmänniska på gamla dar. Efter mitt besök på fabricmarket åkte jag vidare till en park som ligger nära ERA (kinesiska cirkusen) och besökte deras tulpanodling. Det kostade 20 RMB att gå in och det var värt varenda öre. Så vacker park mitt i stora Shanghai och nu ännu vackrare med tusentals och åter tusentals tulpaner i olika färger. Mitt i parken låg en sjö där båtar åkte runt och det fanns även en konstgjort sandstrand. Det var folk överallt som fotade tulpaner, satt i gräset och umgicks eller var samlade vid parkbänkar och spelade kort. Jag gillar detta myller av folk som är utomhus och umgås.
Det var otroligt vackert med alla tulpaner och vissa sorter spred en härlig doft, vackrast var nog den polkagris randiga. Väl värt ett besök och hade luften varit bättre hade jag blivit kvar mycket längre.
Sky släppte slutligen av mig vid City Shop där jag handlade det allra nödvändigaste innan jag promenerade hem. Gick förbi en bil/mopedolycka och om mannen på mopeden kommer att klara sig så har han änglavakt. Han låg raklång på marken med armarna längs kroppen och ansiktet rätt ner i asfalten. Ingen hjälm!!! Jag fattar inte att folk vågar åka utan hjälm. Usch, otäckt!! Såg honom röra fingrarna så vid liv var han men hur skadad, ingen aning. 
Jag stannade inte kvar och tittade eller hjälpte till, det var redan folk på plats. Läskigt!!!!
Livet är bra skört och det som förvånar mig mest är att vissa av oss svenskar skippar hjälmen här. Hur jäkla dum får man vara, vi borde veta bättre.