Jag och världens långsammaste simmare (en norrman) samsades om poolen denna ganska svala morgon. Efter en halvtimmas simning gick jag upp och åt frukost med resten av familjen. Vid 11:00 drog vi ner till stranden och idag var det riktigt mycket folk överallt. Det känns som om den lilla byn dubblerats i antal av inresande thailändare. Bad, sol, simning och en härlig massage blev sammanfattningen av denna dag. Hann också med att drämma in lilltån i en resväska som låg på golvet och gissa om det gjorde ont. Tån är nu härligt lila, svullen och gör satans ont. En härlig stukning eller lite mer tror jag resultatet blev, aj aj.
Vid 19:00 samlades vi och familjen Hasselgren på stranden vid vårt favoritställe och skulle äta lite nyårsmiddag. Tidigare i veckan hade vi frågat restaurangen (skjulet) om de ville laga mat till oss på just nyårskvällen och de sa ja. När vi kom blev vi positivt överraskade att se att de dukat upp bord och belysning åt oss. Vi satte oss och skålade i lite bubbel medan ungarna sprang och köpte lyckor att tända och skicka upp i himlen senare på kvällen. Efter ett tag kom två stora tallrikar med grillade räkor och dipp som härlig förrätt. Till själva middagen beställde vi en massa olika maträtter från menyn och det ena efter det andra dukades fram. Var efter kvällen led blev det lite kallt och vi betalade och for hem för att sätta på oss varmare kläder. Vid 23:00 åkte vi tillbaka till stranden och tände lyckor, skålade, tittade på fyrverkerier och hurrade in det nya året. Det tändes enormt mycket lyckor överallt och himlen lystes upp av dessa samt mängder av raketer. När vi for hem fick vi beskåda de unga thailändarna som höll till längs vägen och havet. De åt, drack, spelade hög musik och dansade. En folkfest utan dess like och vi som bor vid havet och vägen hör festen HÖGT ända in i sovrummet. Det blir inte mycket sömn i natt inte!!!!


En öde men fint upplyst strand.


Skål!!!
Hej!!!
Gott nytt år!!!!!

Idag begav vi oss ut till havs och då närmare bestämt ön Koh Talu. Vi blev hämtade av en "buss" redan 08:20 och for vidare och hämtade upp ytterligare två familjer innan vi for till en hamn ca 15 minuter bort. Här bordade vi en ganska stor båt och åkte ca 50 minuter ut till havs innan vi nådde den lilla ön som vi la ankare vid. Vissa körde provdyk, andra hade redan certifikat och dök själva medan vi andra snorklade. Lisa och Magnus var några av de modiga som gjorde just ett provdyk. 
Vi snorklade lite innan lunch och sikten var inte jättebra för oss på ytan men bättre för dem under hörde jag fler säga. Efter ett tag flyttade vi båten och kom närmare grottan man kunde dyka igenom. Här var sikten riktigt bra och väl inne i grottan kändes det som om man dök i ett aquarium. Helst när solen lyste in och sikten då blev ännu bättre. Det var lite trixig att snorkla ut sista biten pga vågor och trång passage men vi klarade oss galant flera gånger. Häftigt att snorkla igenom stora stimm med fisk och samtidigt se lika stora stimm under en. Jag gillar inte riktigt stora djup men lyckades bra trots att det var ca 9 meter under båten. Viktor gjorde härliga hopp från båten, Mattias skar sig vid snorkling och fick plåstras om och vädret visade sig från sin bästa sida. En båt la till brevid och våra Green Valley grannar Jason med familj fanns på just den båten, lustigt!! Kring 16:00 vände vi hem  och jag kan lova att en dusch var härlig när vi väl anlände till lägenheten. 
Kring 19:00 tog vi moppen till en restaurang en bit bort och åt mat och strosade i några få affärer. Vilken bra dag vi haft!!!


Vackert grön/blått vatten.
Personalen fiskade från båten.

Hemma igen.

Middag vid stranden. Jag åt svenska köttbullar med mos och lingon och i förrätt delade vi på Skagentoast. Mattias åt krokodil!!!!Denna lite svalare dag i Mae Phim började jag med många varv simning i poolen. Det var jag och en massa tanter och farbröder i rörelse vid 8 tiden på morgonen. Efter frukost åkte jag, Mattias och Viktor ner på stranden. Emma slöt upp vid lunch. Familjen Hasselgren var redan på plats. Det blev sol, bad och en som vanligt, god lunch. Mattias beställde soppa och jäklar i havet va stark den var. Vid 3 åkte vi tjejer hem för att göra oss iordning,  mötte upp Nina med fam och tog lokalbuss till grannbyn Bahn phe. Den byn är avsevärt mycket större än vår och vi var här för att besöka deras måndag- och torsdagsmarknad. Mycket skit så pengarna gick absolut inte åt. Det var i alla fall kul att vandra runt och titta på all mat, frukt och grönsaker som såldes. Vi tog sista (billiga) bussen hem till Mae Phim vid 18:00 och mötte upp Mattias och Viktor för en middag.