I går lördag var luften rätt dålig på morgonen och vi lagade sen frukost  hemma. Mycket vila men samtidigt började vi rensa lite lådor och andra skrymslen. Vill börja förbereda för flytten sakta men säkert så att vi inte står där och lägenheten är ett orenast kaos i juni när allt ska packas och skeppas iväg. 

Mot tidig eftermiddag blev luften bättre och vi gick på promenad samt åt lite lunch. Emma for och shoppade med kompisen Agnes. Vid 18:00 tog vi Metro till Nina för middag med en grupp kompisar. Trevligt som vanligt!!! Emma gick ut på klubb istället. 
Idag sov vi länge och åt sen brunch på Wagas varefter vi tog taxi till Flowerfingers för manikyr, pedikyr peeling och riktigt skön fotmassage. Uj uj den killen kunde massera.
Vi tog taxi hem och slappade sen på soffan alla tre. Så skön förmiddag och eftermiddag. Vi liksom suger ut gobitarna ur Shanghai just nu. Vid 18:15 åkte Mattias och jag Metro ända ner till restaurang Kathleens 
Waitan och mötte där upp ett gäng svenskar för Valborgsmiddag på en uteterass med fantastisk utsikt. 
Emma va hemma med kompis och runt 22:00 var vi hemma igen och fick oss ett litet videosamtal med Viktor hemma i Sverige. 

Samling på Ninas balkong.


I lördags vilade jag på förmiddagen medan Mattias och Emma jobbade på skolan. Det var den årliga Craft Fair. Jag kom efter och och då körde vi diverse handling. Dels vanliga saker till kyl och frys men också köp av saker för kommande hemflytt. 

Vår fd goa ayi hade gett oss paket och jag är så tacksam för alla fina saker vi fick. Betyder massor!!!

Middag åts hemma. I söndags var vädret i Shanghai så härligt att vi tvingade en liten sur Emma (som mjuknade upp varefter) ut på promenad och brunch på Green and Safe. Såå gott!! Emma for tidigare till frissan medan Mattias och jag promenerade hem och hade vätskestopp på halva vägen. En sån här dag är Shanghai som allra bäst. Att sitta på en uteservering i de franska kvarteren och titta folk. Folk som flanerar, jobbar, fotar och bara är. Underbart!!!

Emma hämtades eller vi kanske ska säga, löstes ut från frissan och mor kvällen gick vi till Bella Napoli för middag. 

I måndags började bihålorna spöka igen och jag ger snart upp. Jag tjatade till mig en tid hos den tyska specialisten och hon gick upp med kamera i bihålorna som vanligt. Det är vidrigt!!! Jag besökte även en va mig hälsoläkare för massa blodprov mm. Jag är så trött på att vara trött, vara yr, ha ont i bihålor och att aldrig få vara helt frisk. På fredag ska vi kolla bihålorna i skallen med MRI och fan om de skulle hitta något annat tokigt. 

Blev många timmar hos sjukan innan jag kom hem och kunde lägga mig. Bägge läkarna bad mig vila ordentligt för att komma på fötter igen. Jag håller med, haft lite för mycket krämper på en ganska kort period.

Idag var jag hos tandläkaren och gjorde en vanlig rengöring och koll. Ett tag sprang vi jämt hos doktorn men nu när ungarna är klara med sina tandställningar så är det betydligt mer sällan. Kul ändå att de känner igen mig och en sköterska tyckte det var så synd att vi skulle flytta hem. Hon kallade oss; den trevliga familjen med en söt dotter och en lång och stilig son. Kul!!!!

Innan jag åkte hem och vilade köptes en cykel till Emma på Decatlon. Runt 2 åkte jag till Fabricmarket och hämtade kläder....jäkligt mycket kläder visade det sig. Jag har beställt när jag varit själv men sen också när vi haft gäster. Det blev 5 par saker som skulle sys om lite men 7 toppar och 4 klänningar fick följa med hem. Kuuuul!!!

Det blev lite för mycket saker på en och samma dag så det blev soffan och hemkörd mat.


Goa ayis presenter.

Lagom hann alla gäster åka och jag blev mer förkyld, fick ont i bihålor, yr OCH magsjuk. Skulle åkt och handlat i tisdags men började kräkas och fick va hemma. Mådde horribelt på tisdagen, totalt slut onsdagen och halvdan torsdagen. Missade en massa saker och jag blir så ledsen och arg. Missade att vila och må bra, att spela mahjong, att vara med och planera resa till Guilin och en lillördag med tjejerna igår. Det tråkigaste är att jag är så trött, känner att jag bara vill sova. Det är lite för mycket sjukdomar nu att jag blir orolig ibland, vad är det med mig? Igår kom två flyttfirmor för att kolla våra möbler och tredje kommer på måndag. Suck, jag ska visa runt tre firmor och sen väljer Volvo den sämsta, förlåt billigaste utifrån priset de uppvisar. Lite oroliga är vi då en familj som nyss åkte hem och deras bagage kom efter 4 månader!!!!! Herregud!!!!!

Idag hade jag två män och 15 damer på frukost, mahjong och bubbel. Så kul men herregud va folk det blev. Jag kände att jag inte ville ställa in allt utan körde på med detta. Trevligt blev det och fan så trött efteråt. Låg på soffan som en fälld fura till sen eftermiddag. Åt middag ute med Mattias och nu hemma.
På tal om sjuk, stackars Viktor klagade om halsen innan han åkte och gissa om han landade frisk? Nix, han hade feber och ont i halsen. Blev sjukan och penicillin igår. Känns hyfsat tryggt att han faktiskt fick en tid till sjukan, är orolig för sånt. Här är det dyrt men tider finns men hemma ät det "gratis" och knappt några resurser. 
Hu, va gnällig jag låter men JAG VILL BLI FRISK.