Emelie drog ihop ett gäng tjejer och vi träffades alla på Lost Heaven nära The Bund denna tisdag kring 19:00. Denna restaurang kan beskrivas på två sätt och det är god mat och jäkligt mörkt. Vi beställde in en massa olika rätter och detta sköljdes ned med lite öl. Några av oss gick före upp på den vackra tackterassen med fin utsikt för att där beställa en god drink. Så här vid 21:00 var det lite kyligt att sitta ute men med lite kuddar som skydd blev man snart varm. Samtalen duggade högt och lågt kring bordet men vi fastnade ett bra tag gällande det saknade förbudet kring barnaga. Veronica, en av tjejerna i gänget hade bevittnat ett barn få slag och sparkar av sina föräldrar, helt offentligt och det är så ofattbart i våra svenska ögon. Man kan konstatera att våra ungar har det väldigt bra om man ser till just barnaga som finns på många platser i världen, inte bara här i Kina.
Tack vare blixt så ser man några av oss kring bordet.
Så här mörkt är det annars.
Ulrika, Nina och Anna.Idag var vi sex stycken som åkte till Shanghai Sculpture Park en bra bit bort från Green Valley. Vi kom samtidigt som 1 miljoner skolungdomar men genom att välja motsatt varv blev promenaden runt sjön först lugn och fin för att sen bytas om till en känsla av sälkoloniintrång. På andra sidan sjön ligger en konstgjord sjö och det var den huvudsakliga samlingsplatsen för alla barn denna dag. Hade en skolklass från Sverige kommit på besök hade samtliga barn brustit ut i gråt och velat åka hem, jag lovar. Det var en härlig blandning av lärare, drivor av godis och skräp till matsäck och mängder av tjattrande skolbarn i varierande åldrar.
Häftigaste skulpturerna.
Se tokiga ut bad den kinesiska fotografen och några av oss hängde på.


Dessa tre fina bilder fotade Nina. Ser ut som om jag sitter på en stor Hasselbackspotatis på en av bilderna.


Konsten att umgås med en katt.
Andra sidan sjön och bakom träden skymtar en stor vattenpark med det närliggande tivolit Happy Valley. Närmast ser man den konstgjorda sandstranden.
Barn överallt. Har nog aldrig sett så många samtidigt. Hur jag än försökte gick det inte att samla känslan och mängden på bild.

Barn och deras elektronikprylar.


Lång kö för att få hoppa lite. Men väntan verkade vara värd när man såg de lekande ungarna.
Ett stort trädhus. Hade velat gå in men hade tyvärr inte med mig skohorn. Behövdes idag för att klämna sig in.
Dessa skabbiga figurer (de tre i mitten alltså) stod nere på stranden och några återfanns till och med nere i vattnet.


Fotografen för dagen.
Lunch på en uteservering nära hem.

Efter dagens lektion i kinesiska hängde jag med Veronica, Catrin och Nina ner till elektronikmarknaden. Det var ett tre våningar högt hus med allt du kan behöva och allt du inte behöver men trots det vill ha. Jag spenderade blygsamma 200 kr på en kameraväska, rengöringspensel och skyddslins medan de andra köpte objektiv både högt och lågt. Expediten fick jobba hårt vill jag lova. Lunch blev på Wagas och vi hann även med ett besök på närliggande Marks&Spencer. Jag blev mäkta förvånad att se alla fina kläder som såldes där. Jag som trodde att det var en mataffär och inget annat. Jag vill ha typ allt i form av klänningar, skor, byxor och väskor. De hade till och med vettiga storlekar som medium och medium/large. Hoppas på ett besök när jag bantat bort 100 kg, vunnit på lotto och sommaren kommit till Shanghai, typ aldrig!!!!