Idag kring 12:00 tog vi taxi bort till Lone Pine Koala Sanctuary. Det är en typ av djurpark men främst för koalor. Det finns idag ca 30 st koalor i parken och besökare kan mot en avgift hålla en koala i famnen. Egentligen gillar jag inte sånt när det gäller djur men det känns bättre efter jag läst att en koala inte får hållas och fotas mer än 30 min om dagen. Och så var det nog också då det kom och gick personal med koalor i en jämn ström.

Vi betalade inträde och sen även avgift för att hålla dessa gulliga djur.
Det var grymt varmt ute men som tur var hade vi skugga.
Tunga och slöa krabater, dessa eukalyptusätande djur. Jag frågade personalen om just deras matvanor och de är så slöa och sover så mycket pga deras energifattiga och högst ensidiga kost.
Vi fick hålla dem, blev fotade och även en möjlighet att använda våra kameror och fota. Trots köande kändes det ganska lugnt och man fick stå där och krama sin lilla nalle ett tag. Utöver detta djur så klappade vi kängurus, såg dingos, kookaburra, platypus och sovande  tasmanska djävulen och wombat. 
Vi som va glada att se två koalor i Sydney fann nu till vår glädje dem överallt. De satt och sov eller åt sina blad här och var i hela parken.
Efter två timmar i värmen höll vi på att smälla av och gick inomhus för glass-och drickapaus. Jag var helt skakis, jag som annars tål hetta bra.
Efter 40 min vila så körde vi en timma park till och åkte sen hem. Viktor är superförkyld och har varit det sen skolan slutade. Hostan vill inte ge med sig så han sov som en gris när han kom hem. Mattias och jag gick ut och tog en öl och bara njöt av storstadspulsen. Åt lite god sushi som jäkligt sen lunch och köpte asgoda munkar från en affär. Det blev ett par slöa och välbehövliga timmar hemma på hotellet innan det blev middag. Sen lunch och slafs varje dag har totalt förstört hungern inför middagen. Gud va jag äter för mycket just nu!!!!! Munlås på snart.
Viktor stannade hemma och kurerade sig när vi andra åt lite lättare middag ute.
Vi ville in på en restaurang nere vid vattnet men först klagades det på att Mattias hade kortbrallor och sen ville de ha legitimation på Emma, trots att hon va med oss och vi bara skulle ut och äta. Hon fick gå in om hon satte på sig ett gult armband som visade att hon var under 18. Vi surade till och gick. Det är väl ändå vårt ansvar som vuxna att inte låta henne dricka på en restaurang. De har riktigt hårda regler här i Australien. När vi var i Hunter Valley och inne på en livsmedelsaffär så fanns en hörna för alkohol. Vi tittade på lite öl och ungarna som var med såg svensk cider och pekade. Personalen gick i taket och ville veta ålder mm.
Är man under 18 får man inte ens vara nära vin, öl och sprit. Inte ens då vi föräldrar är närvarande. 
Löjligt men visst, det är deras regler så det är bara att följa dem.
Hur är Brisbane då?
Med storstadskänsla än Sydney, mer höga hus, annan typ av värme, en massa unga personer överallt (backpackers?), många trevliga personer i affärer och taxibilar. 
Egentligen har vi inte sett mycket då dessa två dagar skulle bestå av två saker: vila och koalor.
Bägge har vi fått och imorgon far vi till Noosa som ligger ca 2,5 h bort från Brisbane.