I förrgår var vi på konsert och igår var det dags för Blueman group. Kul saker denna vecka!!!!
Ungarna var lediga och hemma från skolan denna fredag och vi sov länge innan Emma och jag for till fabricmarket för att sy upp varsin klänning. Emma till Winterformal och jag till jullunchen på Geneva.
Viktor hämtades och vi lunchade på goda Din Tai Fung.
Mattias ramlade hem vid 16:45 och ca 30 min senare for vi iväg till Sichuan Citizen för middag med fam Hagelberg. Efter god mat och drink såg vi en mycket underhållande show med Blueman group. Vi avslutade kvällen med lite vin och chips hemma hos oss.
Idag lördag var det Emmas matteläxa som gällde. Just ett tal kunde inte lösas trots att en stor grupp var inblandade; Emma, Mattias, Viktor och två kompisar. Jag själv for till Carrefour och handlade lite mat. Att åka i trafiken samt handla mat på en lördag är inte bästa alternativet om du vill ha lugn och ro. Kompisen My kom för övernattning och Emma och ett stort gäng åkte iväg för mat och bowling medan vi andra i familjen gick till en närliggande kinesisk restaurang för middag.

Lotusrot, sticky rice i honung. Saknade bara glassen.
Kvarglömd kvast. Tog hon taxi?

Brrrr, nu har vintern kommit hit. Kallt och rått ute. Önskade att jag haft vantar på mig när jag klev till City Shop tidigare idag.
Men som jag brukar säga, vi börjar från början. I måndags var jag och Viktor på sjukan för att träffa en "mag" läkare och efter diverse tester och prat bestämdes det att nästa vecka på tisdag så ska det in en kamera i Viktors mage. I Sverige biter man ihop vare sig kameran åker ner eller upp men här sövs man. Märks att de flesta läkare är utbildade i USA. Det ska bli skönt med en riktig utredning av hans mage men kraken måste fasta mer än ett dygn innan själva undersökningen. Skönt är oxå att hela utredningen kommer att täckas av vår försäkring, tack gode Gud för det!!!!
Son släpptes av i skolan efter läkarbesök och jag passade på att besöka både Carrefour, wetmarket och flowermarket.
I tisdags var jag hemma hela dagen och hade en riktig Taitai dag. Började med simning, bubbelpool och bastu innan det blev lunch och timmar med att försöka lösa datorn som strular. Inte datorn förresten, mer porten man surfar igenom. Den man liksom når yttervärlden med och som är ack så viktig. Mot eftermiddagen städade jag gästrummet och avslutade med en promenad ute. Med kartan i högsta hugg tog jag mig bort till Anfu Lu och närliggande massagestället Zen. Tja, varför inte tänkte jag och slank in för 90 minuter massage. På vägen hem handlade jag svindyrt i form av räkor och fisk samt ett stopp in hos "Avokadoladyn".
Det är så kul att vandra runt i kvarteren och plötsligt stöta på en restaurang eller två som man annars åkt bil till.
Idag,onsdag har jag slöat, fixat i ayirummet/förrådet, pluggat kinesiska, haft en hemsk lektion (jag suger) och gjort en kort promenad i kylan.
Och vad tycker vi om lägenheten så här 12 dagar senare?
Jag älskar den!!!!!!!!!
Skit samma att ungen ovanpå är jobbig med all sitt spring i benen. Värst är på helgen när "Belsebub" vaknar vid 7 och vi en våning under vill sova lite längre.
Men lägenheten, jag älskar den. Mysigt kök att laga mat i, slipper höra tvättmaskinen då den står i ayirummet en bra bit bort. Älskar mitt stora badrum och att lägenheten är nyare och bättre standard än huset. Visst, enligt svensk standard så skulle det bli nedslag både här och där men nu bor vi här och inte där. Älskar vårt stora rum och den härliga utsikten. Jag är så nöjd med clubhuset i källaren och jag får fan pirr i magen av att vandra runt i kvarteren och kunna gå överallt. Ungarna trivs massor de med och Mattias likaså, det lilla han nu hunnit bo här.
Men tro inte att jag ångrar att vi väntade med att flytta ner på stan. Det var mysigt att komma innanför murarna och mötas av tystnaden i Green Valley, att stöta på en svensk både här och där, att ha nära till sjukan, tandläkaren, Carrefour mm.
Vi trivdes i huset men sista månaderna med djur och lukter tog bort denna glädje.
Nu bor vi här och det känns rätt!!!

 Vårt fina clubhus.
 
Viktor tar en massa blodprov.Mer bilder kommer!! Det strular att lägga upp bilder!!
Oväntat besök.
Fatta högt och då bor vi bara på våning 15 av 31.
 
På tur med karta.
 
 
Massage
Ett besök hos avokadolady.

 
 
 
Torsdagsmahjong.
 
God middag ute.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi vaknade till riktigt dålig luft idag så det blev inomhusaktiviteter för hela slanten. Mattias löparpass utomhus med Jason blev ett singelpass inomhus och jag själv gick inte ut alls-på hela dagen.
Hela ayirummet plockades ur, rensades och ordnades till och vår chaufför och ayi kommer bli ägare till diverse saker som element, dammsugare och gamla skor och verktyg. Jag tror de tar emot det mesta för att sen i sin tur behålla eller sälja vidare. Emma fick besök av kompisen Agnes och de lyckades villa bort sig i de nya kvarteren i jakt på en Subwayrestaurang. En trevlig engelsktalande kines hjälpte dem till rätta och Mattias fick lotsa dem hem via telefon när det blev dags. Inga kartläsare där inte. Efter lunch stack de ner på stan och träffade några kompisar till, dock inomhus!!!
Viktor med sin strulande mage stannade hemma hela dagen förutom en tur ner till clubhuset för bubbel och bastu med Mattias. Kvällen fortsatte med läxläsning för Emma och matlagning för mig. Just nu brinner det lite i knutarna för Emma att bli klar med sin svenska som hon läser på distans. Det är bra intressant att se hur hon gör när hon ska skriva en uppsats. Hon tänker på engelska och översätter till svenska. Viktor gör likadant och det är otroligt att bara tre år utomlands ändrar deras språk. Det är inga problem att prata vanlig svenska hemma men när det kommer till "svåra" ord och skriva uppsatser, då blir det svårt. Och visst, i vissa meningar slinker det in ett och annat ord på engelska.
Nu på kvällskvisten kom kompisen Illy och hälsade på. Han bor i grannhuset och kom säkert genom garaget upp till vårt hus. Bra genväg.
En och annan tavla åkte upp idag. På de väggar som inte var stenhårda av betong. Förhoppningsvis får jag hjälp nästa vecka att borra upp lite mer. Blir hemtrevligare med lite saker på väggarna än vara kalt och dant.

Dåååååålig luft.
Börjar bli hemtrevligt i nya lägenheten!!!