I lördags var det svinvarmt och igår vände vädret helt om och det har regnat sedan dess. Jonas med familj åkte iväg till Pudong medan jag tog moppen till skolan igår vid halv 11. De hade bokat hotell nere på stan och skulle inte komma tillbaka förrän dagen därpå. Jag pluggade, käkade lunch, simmade, tittade på film och förhörde läxor medan de besökte ett museum, Painterstreet och checkade in på hotellet. Idag, torsdag, fixade jag och Ayin sängplatser till våra återvändande gäster som nu flyttar in till oss för två nätter. Efter träning blev det en massa Mah jong hemma hos Catrin. Även den numera Sverigeboende Maria Karlsson var på besök i Shanghai och var med och spelade. Jag kom hem vid 16:00 och mötte nästan Jonas med familj i dörren.
De hade även hunnit en tur upp i Pearltower innan hemfärd mot Green Valley igen. Lena, jag och Oskar for en tur till Flowermarket innan jag kastade mig iväg till Carrefour och handlade mat. Medan William och Viktor gick på freerunning så åt vi andra på Geneva.
Nu har julen kommit till Shanghai. Redan i oktober!!!
Oskar och Lena på Flowermarket.

Läste i tidningen att Shanghais högsta byggnad provtände sin belysning igår. Coolt!!!
Kring 10:15 tog jag våra gäster ner till massagestället Zen. Lena och jag valde en härlig 90 minuters massage medan grabbarna vandrade runt på gatorna. Vid 13:00 gick vi på lunch på restaurang Setto Bello. Lite bröd inhandlades innan vi styrde kosan mot Pearlmarket och lite shopping. Det inhandlades lite väskor, sjalar och tröjor innan vi tog taxi hem. Emma kom vid 17:00 efter sin dagliga musikalträning. Jonas med familj ramlade samtidigt in på lite kaffe och smörgås innan de åkte på den kinesiska Cirkusen ERA. Jag och ungarna stannade hemma och gjorde läxor samt tog emot "Mobiljonny". Det är väl så typiskt Kina, att få ett visitkort, ringa ett telefonnummer och nån kommer med en leverans. Denna Jonny dök upp 20:30 och visade sig vara en typ av ung student som jobbade extra. En mobil med knäckt skal, en med strulande avstängningsknapp och en med kasst batteri lagades vid vårt köksbord. Ca 40 minuter senare fick killen betalt och for hem. Han hade då även (kostnadsfritt) satt på ett skyddsfilter på den telefonen med tidigare knäckt skal. Billigt och bekvämt vill jag lova.
Lunch!!
Ungarna gick till skolan, jag gick och tränade, Mattias sov och våra gäster strulade med sin frukost (beställer det ena och får det andra eller som idag, inget alls). Runt 10:00 for vi till Fabricmarket och strosade runt ett tag. Jonas köpte två skärp, Oskar en slips, solglasögon och en tröja och jag en fin och varm sjal till vintern. Efter detta besök åts en god lunch på Din Tai Fu till allas uppskattning. Ett bra tag strosade vi runt och tittade på alla människor, saker som såldes och korsade sick sack bron. Alla utom jag gjorde ett besök i Yuyan garden medan jag höll mig inomhus ett tag pga luften. Vi prutade ner priset på en tekanna till Lena och en mask till Oskar medan jag själv köpte en mahjong matta. William la lite pengar på ett par solglasögon och ett fint halsband. Många timmar senare for vi hem och tog en kaffe och välförtjänt vila. Innan middag på Geneva for Emma till träning och biljetter till kinesiska cirkusen ERA beställdes.
Ett titt på Fabricmarket.
Ack så god mat på Din Tai Fu.
Ångestskrikande höna, godistillverkning och godisaffär, William provar hatt och köper halsband och en gammeldags teater. Allt i Yugarden.


Familjebild i Shanghai.
Inne i parken.
Bröderna tog en löparrunda innan maten.
Middag på Geneva. De speltokiga tonåringarna hade redan slängt i sig maten och gått hem.