Vaknade denna sista dag på året med jordens yrsel och illamående. Precis som för ett par månader sen då det var något virus på balansnerven enligt doktorn men jag lutar åt att det är kristaller som lossnat i innerörat. Ja, ja vad det än nu var, så var det snurrigt och jobbigt ett tag men mot eftermiddagen mådde jag hyfsat igen. 
Vid 15:00 åkte Emma och Mattias till Bailian och letade tröja och en stund senare for Mattias och Viktor till Carrefour för hämtning av tavla samt köp av lite onyttigt inför nyårskvällen.
Kring 17:00 packade vi för en övernattning och for ner till Ninas lägenhet. Vi bytte om och blev körda av Sky ner till Radisson Blue och dess snurrande topprestaurang. Väl vid restaurangen visade det sig att jag bokat bord på fel restaurang och istället för snurrande dyr nyårsmiddag skulle det bli lite billigare Ålandsbåtsbuffé utan någon som helst utsikt. Vi tackade för oss och gick därifrån. Jag ringde istället Bella Napoli i French Concession och vi hade tur att få sista bordet för kvällen, Phu!!!!! Det blev en massa god mat och trevlig stämning och den dyra restaurangen på våning 45 glömdes raskt bort. 
Vid halv 10 var vi hemma i Ninas lägenhet igen och spelade spel mm tills klockan slog 12. Jag som trott att det skulle bli en hel del raketer blev raskt besviken. 4 omgångar raketer och inget mer!!!! Ja, ja de blåser på för kung och fosterland i februari för dem som undrar. Alla hundar och katter i denna stad fick en lugn kväll vill jag lova. En sån typisk familjen Jöhnemarks otur med restaurangen men det löste sig ändå och vi fick en mysig stämning och god mat ändå. 
Det är nu år 2016 och vi har varit i Shanghai 2,5 år redan, vart har tiden vägen? Under detta år har vi firat nyår i Thailand, besökt Boracay i Fillipinerna, varit i Sverige under sommaren och slutligen tillbringat en vecka i Tokyo. Viktor har haft sitt första sommarjobb på Parken Zoo och brutit upp med sin Vilma som flyttat till Tyskland, Emma har slagit rekord i bra betyg och träffat pojkvännen Simone, Mattias har sprungit och jobbat och jag har träffat en massa nya människor, gjort roliga saker i Shanghar och pluggat lite kinesiska.
Vi har haft besökare ett antal gånger i form av mamma och Crille i april, vänninor i maj, familjen Schjött i juli och Xavier i november. Alex och Sandra, hemma i Sverige har fått lilla Signe så släkten har blivit större.
Det har varit ett bra år och jag håller tummarna på ett likadant år men med lite bättre hälsa och mer träning.
I morgon (2 januari) kommer mamma på besök för tredje gången och ungarna har längtat massor. Hon hinner landa och packa om innan vi på måndag åker vidare till Thailand och värmen!!!
Vackert på stan.
Nanjing Lu och vi var inte ensamma.
Uppe här åt vi...inte.
Blev här istället.
Gott nytt år.

En liten raket skymtas mellan husen.

Ja, man kan ju inte påstå att livet är händelselöst här i Shanghai. Idag för första gången på två månader vågade jag åka på massage. Jag har läst nånstans att man inte ska gå på massage om man har en infektion i kroppen och jag har ju under en längre tid varit en vandrande sådan.
Sky hämtade mig vid halv 12 och efter ett snabbt stopp vid en bankomat for vi ner till Zen massage. Jag tog av mig skorna, fick mina tofflor och ett glas varmvatten medan jag väntade. Jag uppskattar mer och mer att dricka just varmt vatten eller te både till maten och annars oxå för den delen. Min massös kom snart och hämtade mig och mindre eller klenare tjej har jag sällan skådat. 
Jag fick mina hemska trosor i typ papper och bytte snabbt om och förberedde mig på en lätt och lös massage. Visst att hon var liten men helsike vilka nypor hon hade. IBland knådade och klämde hon så hårt att jag trodde hon skulle fara rätt igenom skinnet. Det är både skönt och jäkligt obekvämt med hård massage så jag kämpade på. Mitt under behandlingen brukar massören smidigt som en katt klättra upp på britsen och sätta sig på med benen på varsin sida om dig men inte denna lilla myra inte. Hon klättrade upp och satte sig på mig!!!! Försök att se detta framför dig om du törs, jag vågar det knappt själv!! Jag ligger alltså på mage med nerhasade papperstrosor och har en liten (förkyld) myra krypandes uppe på mig. Knäna placerade hon under mina skinkor och sina tår i mina knäveck. Hon körde värsta balanstekniken med att lätta med fötterna när hon masserade mig på axlarna. Jag visste knappt var jag skulle ta vägen under dessa konstiga minuter av massage-och balansakt. 
Jag lovar, hon vägde inte mer än 30 kg och jag måste ha framstått som den första kvinnliga människliga blåval någonsin. Ja, vad säger man? Ännu en erfarenhet rikare eller herregud va pinsamt? Jag väljer att tänka på det första alternativet. 
208 kr fattigare och 90 minuter senare hämtades jag av Sky och nu även Viktor som hämtats i Pudong. Jag vacklade ut med håret på ända och hoppades att massören inte hunnit smitta ner mig av sin förkylning. Jag tror dock hon bar ansiktsmask men är inte helt säker.
Vi tog en mamma/son lunch på goda Din Tai Fung innan vi kom hem till Green Valley igen. Emma hänger med kompisen Rodrigo och Viktor schillar efter två dagars övernattning med minimalt av sömn. Det blir en dag hemma för oss alla.

Viktor stannade kvar en extra natt i Pudong hos kompisen RJ. Undrar om det blev mycket sömn och lite spel eller tvärtom? 
Emma och jag slappade på förmiddagen och en del av eftermiddagen varefter vi tog taxi vid 15:00 bort till hotell Millenium. Denna taxi och dess chaufför tog priset i skitighet och stank, blä!!!! Oftast brukar bara taxibilarna va skitiga men denna chaufför var som sin bil och lite till. 
Väl inne på hotellet blev Emma och jag visade till ett bord i loungavdelningen och som tur va finns det en "rökfri" avdelning för oss icke puffande människor. Vi visade upp vår presentcheck som gav oss rätt till två Afternoon te och inom ett ögonblick kom våra drycker. Fikat lyste med sin frånvaro och Emma och jag undrade om det var tänkt att vi skulle hämta eget fika från det lilla bordet vid rökarnas avdelning eller bara vänta. Det var hur pinsamt som helst att inte veta vad som väntades av oss och jag blev snart tvungen att gå och fråga. Det visade sig dock att de höll på att förberedde vårt tilltugg och snart kom det en massa smarrigt till vårt bort. Vi satt och pratade och mumsade i två timmar innan vi promenerade den ganska långa biten hem. Tack Catrin som gav oss denna presentcheck!!
Sen på kvällen tog vi moppen bort till Blue Frog och åt lite middag. Brrr, idag var det riktigt kallt ute så det var jacka, mössa och vantar på.
Fika. Kan ju lova att vi inte ens fick i oss hälften men vi tog smakprov på allt. Riktigt gott te var det oxå.

Blue Frog