Så var det dags för årets IFF och den för oss är det fjärde gången, herregud vad tiden springer iväg.
Jag har jobbat som svensk ambassadör sen 2013 men detta års IFF har jag legat lågt och låtit Marie och Lena jobbat mer. Detta år ville jag vara mer gäst än anordnare. Vid 11:00 anlände jag till skolan och då var alla bås klara och årets International Foodfair var redan igång. Det var inte svårt att hitta Sveriges bås som var dekorerat med guld och blått överallt. Under dagen hann jag provsmaka Turkiets kebab, Finlands små snittar, Danmarks smörrebröd med frikadeller och surkål samt nått litet från Sverige och Brasilien. Proppmätt blev resultatet!!!
Jag stannade kvar till runt 16:00 och hela evenemang var till ända.
Detta var första året vädret var åt det kallare hållet. Tidigare har vi haft över +30 grader men igår var det bara hälften så jag var frusen innefrån och ut när vi väl kom hem.
Filt, soffa, raggsockor och varmt te blev ett måste!!!
Viktor och kompis stack iväg vid 17:30 och Emma ett tag senare.
Det var stor halloweenutgång på utestället Scoreboard och Modo.
Emma fick igår gå ut för första gången och hon skötte sig exemplariskt!!! Ingen alkohol, hörde av sig under kvällen och passade tiden. Viktor va ute på samma ställe och det hade gått riktigt bra.
- den roligaste kvällen i hela mitt liv blev sammanfattningen från en nöjd Emma.
Som orolig mor så var jag som vanligt vaken tills bägge kommit hem.
Vår stackars chaufför kom hit med ungarna efter halv 2 och skulle sen hämta Mattias som skulle springa Shanghai halvmaraton bara några timmar senare, närmare bestämt 05:50. Jag hade erbjudit att boka ett rum på hotellet här i Green Valley åt honom men fick nej. Den kära chauffören sov i bilen utanför huset, ja vad säger man?!
Men han har knappt jobbat måndag-fredag denna vecka för att hinna vila upp sig innan helgens jobbiga pass.
Denna kyliga söndag åkte Emma och jag taxi bort till The Place för lite shopping på H&M samt lunch på Blue Frog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skolans egen rockband uppträdde.
 
Middag ute med Lena och Toni.
 
 
Heja!!!
 
Modevisning för barn på The Place.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Idag tog jag och en granne taxi till ungarnas skola kring halv 8 på morgonen. Det var dags för den årliga UN-dagen och detta blev alltså min fjärde i ordningen. Det är mäktigt att se alla länder tåga in efter varandra, om så bara är en elev från ett land eller 100 tals från ett annat. Det slog mig att skaran svenska barn minskat med nästan 50% om man jämför år 2013 och nu. Det syns verkligen att expatfolket blir färre och färre till antal allt efter åren går. Vi är en dyr och därför minskande grupp människor.
Vi föräldrar och elever bjöds på inmarsch, tal, dans och sång innan skoldagen sparkade igång på allvar. Jag, Nina och Åsa samåkte ner på stan med Henrik och mötte där upp en liten men ack så taggade skara folk. Det var nu dags för årets mahjongtävling och denna gång kom jag inte ens till final, suck. Det gick så jäkla illa för att senare under dagen vända och gå riktigt bra men då var det redan försent.
Årets vinnare blev Eva och föregående års vinnare Åsa fick nu alltså överlämna pokalen till henne. Vi avslutade med (för mig) oätlig lunch innan vi åkte åt olika håll. Jag handlade lite och gick sen hem och la mig på soffan. En lång dag för mig som legat sjuk i två dagar och mot kvällen blev jag sämre så det blev alvedon, filt och soffan.
God middag hemma medan det kom en rad ungar och knackade på dörren skrikandes "trick or treat ".
Godiset tog fort slut och vi släckte ner framsidan vilket betyder att huset är tomt på godsaker.
Hela familjen låg sedan hemma på soffan med handen i popcornskålen och ögonen på TV. Jag kollade serie på datorn då jag inte ville se skräckfilm.

 
 
 
 
Sitt stil sa jag och försökte ta en vanlig bild. Det gick inte!!!
 
Mahjongturnering.
Finalgänget.
Kerstin lämnar över pokalen till Eva.
Första halloweenbarnen kommer och knackar på dörren.
 
 
 
 
 
 
Bästa paret i dag. Jason till vänster och Ulrika till höger. Sååå bra!!!
 
 
 
 

Idag tog jag och en granne taxi till ungarnas skola kring halv 8 på morgonen. Det var dags för den årliga UN-dagen och detta blev alltså min fjärde i ordningen. Det är mäktigt att se alla länder tåga in efter varandra, om så bara är en elev från ett land eller 100 tals från ett annat. Det slog mig att skaran svenska barn minskat med nästan 50% om man jämför år 2013 och nu. Det syns verkligen att expatfolket blir färre och färre till antal allt efter åren går. Vi är en dyr och därför minskande grupp folk.
Vi föräldrar och elever bjöds på inmarsch, tal, dans och sång innan skoldagen sparkade igång på allvar. Jag, Nina och Åsa samåkte ner på stan med Henrik och mötte upp en liten men ack så taggade skara folk. Det var dags för årets mahjongtävling och denna gång kom jag inte ens till final, suck. Det gick så jäkla illa för att senare under dagen vända och gå riktigt bra men då var det redan försent.
Årets vinnare blev Eva och Åsa fick nu överlämna pokalen till henne. Vi avslutade med (för mig) oätlig lunch innan vi åkte åt olika håll. Jag handlade lite och gick sen hem och la mig på soffan. En lång dag för mig som legat sjuk i två dagar och mot kvällen blev jag sämre så det blev alvedon, filt och soffan.
God middag hemma medan det kom en rad ungar och knackade på dörren skrikandes "trick or treat ".
Godiset tog slut fort och vi släckte ner framsidan vilket betyder att huset är tomt på godsaker.
Hela familjen låg sedan hemma på soffan med handen i popcornskålen och ögonen på TV. Jag kollade serie på datorn då jag inte ville se skräckfilm.