Denna lördag tog ungar och jag tog en lång sovmorgon medan Mattias var ute och sprang.
Det blev en frukost för oss vuxna och en ännu senare frukost för våra barn. Vid 12:00 åkte Mattias och jag ner till antikmarknaden och köpte lite smått och gott. Tur att vi var varmt klädda då det endast var +5 grader utomhus. Efter vi köpt diverse penslar och annat trevligt gick vi en repa på insektsmarknaden. Kombinerad lunch och middag intogs i Xintiandi. Varm soppa och ännu varmare  te passade bra för frusna kroppar. Jag hann vara hemma ca 1 och en halv timma innan det återigen var dags att sätta sig i bilen och åka ner på stan. Nina och Marie hämtades upp och vi for ner till Meridian Hotell för att därför första gången delta i en mattauktion. När vi kom bjöds vi på ett glas bubbel och fick därefter vandra runt och kolla på en massa vackra mattor. Efter ett tag dukades det fram varmt och kallt tilltugg och detta tuggades på innan det var dags för själva auktionen. Mattorna var stora, små, långa och korta men hade ett gemensamt och det var JÄKLIGT dyra!!!!! Trots detta bjöds det kors och tvärs och vissa nöjde sig inte med en matta utan två eller tre stycken (Irene, Carol bought three!!!) 
Det var riktigt kul att sitta och titta på alla vackra saker och samtidigt följa auktionsförättaren och publiken. Vissa hade turen att vinna på lucky draw och Nina var en av dem. Marie slog till på en lite billigare men väldigt fin matta. Två hittade jag men dessa var så dyra att de inte ens såldes. Tror den dyraste som visades var värd 99 000 kr (såldes inte) och den dyraste som såldes gick för ca 70 000 kr, wow!!!
Vi stannade inte kvar på efterföljande dans utan åkte hem nöjda och glada vid 23:00. Kul upplevelse!!!!
En massa saker att handla.Snygga putsade stövlar för en 20:a. Folk satt ute och spelade kort eller Mahjong.
Tyvärr kommer denna marknad inom en månad jämnas med marken. Området brevid ser redan ut så här. Tragiskt!!!

Dessa två inhandlades och fick placeras bland allt annat i samma färg.och även detta fick följa med hem. Draken nere är en dörrklapp eller vad det heter och ska sättas upp på dörren hemma i Sverige.
Dessa stackars kattungar såldes på insektsmarknaden.
och dessa mycket mycket mycket trångbodda fiskar.
Många män var intresserade av dessa stora syrsor.Massor av folk i rörelse ute på gatan.
mmmmmm.


Våning 64 Meridian Hotel.
Nina, Marie och jag på auktion.

Plockmat.
Efterrätt.

Ville ha!!!
Ville ha.

99 000 kr och ingen hade råd!!
Nina vann liten matta, Marie fick betala för sin och jag gick tomhänt hem.

Som vanligt ringer klockan 06:25 och jag väcker bägge ungarna. Medan de gör sig klara dukar jag fram frukost, tömmer diskmaskin, startar tvättmaskin och läser lite mail. När ungarna kommit iväg till skolbuss äter jag frukost i sängen och läser samtidigt en god bok.
Vid halv 9 klev jag iväg till gymmet och körde 45 minuter skitjobbig cykling. Vid halv 11 hämtades jag av Nina, vi åkte därefter och hämtade Catrin och Marie för att tillsammans åka ner till French för en tidig lunch och efterföljande massage. Min massör Kelsy var typ 1 meter hög men hade nypor som en biffig muskelbyggare. Jag visste inte att kroppen kunde knaka och braka som den gjorde idag. Vid 14:00 åkte vi vidare till Fabrikmarket för att hämta lite beställda saker. Jag hade tre plagg att hämta men kom endast hem med ett. De andra två skulle tas in lite och hämtas nästa vecka och jag råkade då passa på att beställa två ytterligare klänningar. Många klänningar har det blivit men jag klär mig inte i något annat och kläder i vanliga affärer ids jag knappt leta efter här.
Hem och slappa på soffan innan Mattias och Emma ramlade hem vid 17:40. Redan 18:00 åkte vi och hämtade Viktor hos kompis innan vi åkte till MAYA och käkade middag. Sååååå långa bilköer!!!!!!!!
Svettig och kladdig jag efter träning.
Middagsställe.

Olika små efterrätter som vi alla 4 delade på, mmmmm.
Jag skickade denna adress till chauffören tidigare idag och sa att detta var vårt planerade matställe för idag. Det är en kebabrestaurang som ägs av en svensk kille. Det visade sig tyvärr att denna restaurang ligger i en stad 4 timmar bort med bil eller 1 timma med snabbtåg. Snopet!!!Idag runt 11:00 var vi 11 st glada damer som gemensamt for till en tygmarknad som ligger norrut. Jag och några till var här förra året men hittade inte just det vi besökte idag, nämligen stället som syr upp påslakan, lakan, dukar, handdukar mm. Om det var kallt ute så var det fanemej ännu kallare inomhus. Tänk dig ett ställe stort som två fotbollsplaner och ingen värme alls. Hur står folk ut att jobba i denna kyla?
Jag köpte tre kuddfodral i typiskt kinesiskt tyg som jag sett lite här och var samt lite tyg till köksbordet främst hemma i Sverige. Var nära att beställa sängkläder i härligt satäng och bambubomull (vad det nu är) men fick inte ner priset till önskad nivå.
Kommer ta mamma hit och verkligen ta tid på mig att kliva runt. Ska nog passa på att sy upp en härlig morgonrock då min gått sönder, men bara om pris och tyg är det rätta. Lunch intogs på Geneva i form av varm soppa och varmt te. I värsta trafiken fick jag sen åka och lämna Emmas glömda badkläder i skolan samt köpte FÄNKÅL hos min grönsakstjej (hon hade beställt ett par någonstans ifrån). Ja, det mesta går visst att hitta i detta konstiga land.
Kaaaaaaaalllllt.
Ett ställe där man kan beställa armékläder mm.

En massa massa tyger.


Bomullstyg till dukar.
Kuddar i mörkblått och vitt.