Då det blev en sen kväll igår så tog vi en lugn förmiddag idag. Viktor låg i sängen, Mattias sprang i gymmet och vi tjejer gick till hotellets spa-avdelning och skämde bort oss. Inte förrän vid 12:00 åkte vi tillbaka till Shibuya och Emma shoppade loss på det stora shoppingcentrumet med samma namn. Vi traskade runt och väntade på att lunchhungern skulle komma och sprang på en stor mangaafffär. Mysko och mycket annorlunda för oss nordbor. 
Vid halv tre åt vi en sen lunch på Sushiexpress......igen. Vi har ätit sushi varenda dag och nästan vartenda mål mat sen vi kom hit till Japan. Sorry alla ni som kom med goda råd om mat från andra länder. 
Mätta i magen tog vi oss till Shinjuku där vi skulle besöka en vacker park men fick veta av nån vakt att den var stängd. Hur kunde de stänga just den dagen vi skulle dit!!?
Det blev istället vätskepaus på en Familymart och sen ett par varv på lågprisaffären Don Quijote. Här kunde man köpa allt från utklädningskläder, sexleksaker och svindyra (äkta?) märkesprylar.
När mörkret kom tog vi oss till Tokyos Red District kvarter och några män stoppade Viktor direkt och sa att han var för ung!! För ung för vad!!!??? Ingen aning.
Suspekta barer avlöste varandra men det fanns även vanliga pubar och restauranger samt nån temarestaurang som hette Robot. Verkade hur mysko som helst.
Familjen Jöhnemark orkade inte kliva runt mer utan tog sig till metrostationen Shinjuku som ska vara den mest trafikerade stationen i världen. Var den stor??? Den var gigantisk, som en hel värld med affärer och spår hit och dit. Tack vare bra skyltning, ordning och reda samt hjälpsamma människor nådde vi hotellet vid halv 7 och middag blev en combo av Burger King och loungen. Gud att en rygg och två par fötter kan vara så trötta!!!!!
God frukost på hotell hotell Westin.
En stor Mangaaffär ett par våningar ner i underjorden och Viktor tyckte den var bra mysko. 
Mycket av den tecknade litteraturen vi såg gick åt det homosexuella hållet. 
Överallt i Tokyo finns automater där du kan köpa en massa dryck. Vi sprang även på en restaurang där man utanför i en automat beställde sin mat, betalade och slutligen gick man in och åt.
Lite mysko streetmode.

Sushi åt höger och vänster. Så mycket gott att välja på.
Framme i Shonjuku och vätskepaus.

Lågprisvaruhus.


Medan Viktor och jag satt och tittade på folk slank Mattias och Emma upp på ett Cat café. Många japaner får inte ha husdjur för sina hyresvärdar och kan genom dessa caféer gosa och mata små katter. Mysko och samtidigt lite gulligt.

Tokyos red District.
En klättrade spindelman på väggen.
Shoppingcentrum och Metro under jorden. Affären med vagnar är inte för små barn uran för husdjur!!! Ha ha ha 
En rökruta på stan!!!!!
Folk röker på bestämda platser. Det ni!!!!


Idag åkte vi rätt långt. Vi begav oss till Tokyos motsvarighet till Yugarden, Asakusa. Här tittade vi på allt som gick att köpa och allt som gick att äta innan vi kom fram till ett stort tempel. 


Dragkärror, folk och vackert klädda människor.
Glass i olika smaker. Varför inte violett glass med potatissmak!?

Här skulle man vifta rökelse på sig.
och här skulle vi dricka vatten. Vilket vi självklart gjorde.


Fin bild.
Kontraster.
Nu styrde vi stegen mot Skytree och det blev en bra bit att gå.
I hissen på väg upp. Anses som näst högsta byggnaden i världen.Hus överallt och mäktig vy.
Två sumobrottare på besök.
Kända, inte en aning!?
Fikapaus när vi kom ner på marken.
Två par stövlar får komma med mig hem. Efter dagens utflykt åkte vi till hotellet och vilade lite innan vi åkte på en sk temarestaurang. 
Vi valde temat Ninja.

Denna restaurang låg vägg i vägg med vår restaurang.

Vi blev insläppta och mötta av en kvinnlig ninja som via mörka gångar ledde oss in i restaurangen som hade utseendet som en liten by. Vi satte oss till bords och valde nån typ av avsmakningsmeny. Herregud va mat vi fick. Emma valde en rätt men hjälpte oss andra att äta upp 8 resp 11 rätter.Dessa 8 rätter var mina.

Viss mat tillagades vid bordet och en av Mattias rätter tuttades på. Soppan som görs nere på bilden va godast!!!
En trollkarl kom och gjorde lite trick vid vårt bord och han var så skicklig!!!!!

Svårt att fånga på bild men sjukt häftigt ställe med riktigt mycket och god mat.
Hallå, ropade vår servitris på japanska när vi lämnade restaurangen och visade upp denna lapp. Så häftig avslutning på en rolig kväll!!!!!


FB,
Idag åt vi frukost vid 09:00 och begav oss sen ut på stan vid 11:00. Första stoppet blev vid Shibuya där vi tittade på statyn av den kända hunden som väntade på sin husse.
Vi gick därefter in i det stora shoppingstället Shibya 109 och fick här en våg, orkan och tsunami av mode. Åtta våningar av små mysiga butiker och dess otroligt hippa expediter. Jag lovar, jag har aldrig känt mig så ful och töntigt klädd i hela mitt liv. Jag önskade att jag blixtsnabbt kunde gå ner 30 kg, haft cool frisyr och snygga kläder och därefter kunnat flanera runt och fylla kassarna med smått och gott. Emma och jag gick från affär till affär medan Mattias och Viktor gick till samma typ av butik fast för män. 
En expedit i en affär "stassade" upp Emma massor och det var jättekul. Efter en massa spring i affärer gick vi på Starbucks en trappa upp och tittade på den berömda korsningen Shibuya. Kul att se alla människor korsa gatan med jämna mellanrum. 
Nu var det dags för lunch och då givetvis sushi igen. Jag hade en adress men det var inte det lättaste att hitta så jag frågade vägen. En vänlig man tog fram adressen på nätet och följde oss ända fram!!!! Det kallar jag vänlighet på hög nivå.
Kul restaurang där man själv knappade in sin beställning på en tv-skärm och efter en stund kom maten schvissande fram på ett band. Gott!!!!!!!!! 
Vi vandrade runt ett tag till innan vi åkte vidare till Harajuku och alla små affärer och 1000 tals människor. Här tog vi en popcornpaus innan vi for tillbaka och tittade på den stora korsningen med dess omgivning i kvällsljus.
Var hemma på hotellet efter 7 timmars promenad och gissa att fötterna värkte.
Blev lite champagne i loungen innan vi åt lite italienskt på en restaurang nära hotellet. 
Vilken fantastiskt underbar stad!!!!!! Varenda kotte är snyggt, coolt eller annorlunda klädda. Jag såg tanter på 70 som var 100 gånger snyggare än jag och det gjorde lite ont ha ha. Jag lovar, en uteliggare (om det nu finns några) vore snyggare klädda än jag!!!! 

En man drog runt på denna vagn med katter. Så mysko!!!! Kolla hamburgarna på MC.
Utsikt från Starbucks.
Mums!!!

Där tar Viktor en tallrik som kommer farandes på bandet.

Klara!!! Och gott var det.
Nu är vi på Takeshita Street. Vi läste "take a shit " street och skrattade gott. Här flockades modemedvetna ungdomar som handlade eller åt crepes.Popcorn med ost, smör och karamell blev dagens smaker vi var tvugna att testa.
By night.