Vid 10:00 kom två ingenjörer och fixade till det sista i badrummet på ovan våningen. Mattias och jag gick och tränade vid 11:00 och idag stod det cykling på schemat. Knät var hyfsat samarbetsvilligt men usch det blir nog ingen slalom för mig de närmaste 20 åren. Viktor ramlade hem vid 14:00 och var trött och krasslig. Han gick till sängs medan Mattias och jag åkte och storhandlade inför våra kommande gäster. Vår planerade go-cart åkning ändrades till lite shopping á la Emma. Vi spenderade ett par timmar på H&M innan vi med varsin glass från Mac Donalds i näven gick mot vår bil och åkte hem. Jag vet inte om Sverige har samma typ av glass men det såldes en silverfärgad våffla med grå glass och smaken var Sesamfrön. Bröd i glassformat, hm.

Denna tjej med fårliknande kläder spanade vi in i dag på Carrefour. Bra originellt!! Såg även en tjej ute med högklackade skor med fårpäls. Något konstigt mode man missat?


Igår tvingade vi med Emma ut på en liten tur. Vi ställde siktet på lampmarknaden i närheten av IKEA och turen dit tog sin lilla tid. Gå till Metro, åka ett par stationer, gå till en annan stationsbyggnad och byta till linje 3. Här packade mitt stackars övertränade knä ihop och jag fick ta mig upp och ner för trapporna som en gammal dam. Väl framme (raksträcka ok för knä) gick vi en bra bit och vips var vi framme. Var det något att se!!?? Nix!! Vi gick iställe till IKEA och köpte lite saker till kommande lördags påsklunch. Klara här så var det bara att ta sig hem med Metro, Metro och gående. Skojar du att jag hade ont i knä och fötter (fel skor till råga på allt) när vi väl var hemma. Viktor och Tristan åkte till kompisen RJ och sen blev en tur ut i clublivet för de tre grabbarna. Viktor kom i säng vid 05:00 och jag som orolig moder sov lite illa när sonen var på vift.
lampor
lampor
En liten Emma i kö på IKEA.


I torsdags upptäckte jag att det droppade vatten från taket i badrummet på nederbotten. Ingenjör tillkallades och undersökning påbörjades. Igår kom typ 5 ingenjörer och nu invaderades både badrum på övervåning och nedervåningen. Ett varmvattenrör hade sprungit läck på övervåningen och vatten droppade ner på nederbotten. Undrar hur mycket vatten som nu ligger och skvalpar i golvet/taket??
Från 09:00-15:30 hade vi folk som borrade, rev ut kakel och murbruk, harklade och spottade samt som tur var städade efter sig. Ungarna är lediga från skolan (påsklov) och vi for ner på stan och åt lunch efter att Viktors kompis Ray åkt hem efter övernattning och Emma kommit hem från sin.
Mattias ramlade hem redan vid 3 då han kom direkt från Peking och sin mingelmiddag med Österrikes President och annat höjdarfolk. Jag försökte oxå få hänga med men fick ett nej då de inte skulle hinna kolla upp mig i säkerhetssyfte mm. Men men, jag kan i alla fall skryta med att Mattias ätit god mat i Peking med en riktig president.
Vid 17:00 ringde de från receptionen och sa att vi inte fick använda dusch mm och det är ju svårt när kranar mm fortfarande är bortmonterat. De meddelade även att de kommer tillbaka på söndag och fixar det sista. Emma åkte hem till Sofia för övernattning medan vi andra åt en god indisk middag nere i Jing'an området.
Bra kvalité på huset!!!! Not.
Hann med ett besök på Flowermarket.
235 kr för stor bukett blommor, liten till vardagsrum, blommorkvist till alla toaletter, kvistar med vackra blommor samt tillhörande vas. Härligt!!