Igår drog årets bilaga av "Food and Fart" igång och första paret ut att laga mat var jag och Mattias. 
Mattias for ner till kyrkan för ett konfirmationsföräldrarmöte vid 13:00 och då började jag laga mat. Men först dukade jag bordet.


Och la fram alla kryddor och köksredskap.

Landet vi blivit tilldelade var Nepal och snart doftade det kanel, kardemumma och koriander i hela huset.
Mattias kom kring 16:00 och då blev vi två som stressade runt i köket. Vid 18:00 när våra gäster kom var jag uppe för en snabb raggardusch och Mattias stod och gjorde Momos för brinnande livet. En snabb skål och vi som värdpar drog oss tillbaka till köket för att göra klart allt. 
Vi bjöd på nationalrätten Daal Baah, två olika smaker av Momos, två dippsåser, Raitan och nybakade naan bröd.
Samtliga gäster fick en liten kopp sött te med mycket mjölk. Efterrätt blev fruktsallad med vaniljyoughurt och krossade nötter.
Caroline och Patrik stod för information om landet och det blev musik, flaggor, frågesport och en gåva i form av en film om Mount Everest. Bra jobbat!!!
Sammanfattningsvis blev det en mycket trevlig kväll och vi ser fram emot 19 mars då vi ska äta mat från Filipinnerna.Jag, Mattias, Nina, Magnus, Camilla, Niklas, Caroline och Patrik.
Nepals nationalsång och då står man och viftar flaggor.
Idag var Mattias hemma och jobbade, så jag passade på att ta sovmorgon och väcktes vid 10:00 med frukost på sängen. Emma kände sig krasslig och astrött och stannade hemma från skolan så även hon sov länge.
Kring lunch gick vi alla tre och lunchade på Geneva.
Fredag betyder ofta Flowermarket och så blev det även idag. Dyraste köpet någonsin då tulpaner kostar skjortan men nån gång får man unna sig.
Vid 19:00 bestämde vi oss hastigt att äta på Bella Napoli och vi fick Emma med oss. Viktor hade kompis på besök och de lagade mat hemma.
Väl på restaurangen möte vi helt plötsligt nya Volvofamiljen Hagelberg och dessa gjorde vi sällskap med till Shanghai Brewery för en öl.
Trevlig dag och kväll.
Igår åkte Viktor till skolan ett par timmar och det var en trött kille som kom hem. Lär ta ett tag att bli frisk!!
En av läkarna han träffat i och med lungeninflammation hade försökt ringa mig under dagen men skickat ett mail istället då jag inte svarat. Han ville veta hur Viktor mådde mm. Bra service!!
När Viktor va påväg till skolan gick jag över till Helene och spelade mahjong. Vi stannade till ca 14:00.
I Green Valley just nu spelas det in en reality show. Ett enormt kamerateam följer en nyinflyttad och känd boxares liv. Här från Helenes altan kunde vi se hur mamman och ett av barnen i familjen filmades ute på gräsmattan.

Vid 18:15 åkte jag,Marie och Karin ner till stan för att möta upp 11 andra damer. Eva-Marie hade fixat en utekväll och bjudit in vår och hennes mahjonggrupp.
Vi började med en middag på:

Bild nere till höger. Marie och jag slår ihop våra kunskaper i kinesiska och beställer mat.God mat men lite långsam service.

Efter middagen blev det vätskepaus på


Massor av folk och det var en torsdag.
Sista stoppet för kvällen blev Bar Rouge och herregud va folk.
Utsikt från deras terass.