Idag blev vi hämtade av chauffören och åkte till ett ställe som anordnade drakbåtstävling. Vinnarbåten i dagens tävling vann hela 400 000 kr så gissa om folk paddlade utav bara helsike. Vi stannade i en timma innan vi for vidare till Carrefour för lunch i form av sushi och sen gjordes en repa i själva affären.  Tror våra kära besökare har blandade känslor när det gäller Kina och dess djurhållning. Stackars levande eller halvdöda fiskar som kan köpas i aquarium eller sköldpadda i nät hör ju inte till vanligheterna hemma i Sverige. Väl hemma gick jag till gymmet och tränade medan de andra gick och badade. Emma stack till kompisar och Viktor däremot kom hem från kompisar efter lunch. Klockan 16:00 vandrade vi bort till Ulrika med familj för att fira Eliott som fyllde 4 år. Det bjöds på plockmat och tårta till alla gäster och vädret var vackert så vi höll till på altan. Albin lekte med en tysk kille och det var kul att se hur ungar finner varandra trots olika språk. Vi promenerade hem vid halv 7 och fixade en massa grillat som åts ute i  sommarmörkret. Monica med familj gick hem vid halv 10 och Emma med kompisen Jinjin bäddade på nederbotten för en sleapover hos oss. En bra dag i ett varmt Shanghai.Vadå fullastad med ballonger? Bilden till höger visar båtarna som väntar på sin tur att tävla.Vackra ballonger.
En typ av drakföreställning på andra sidan vattnet.
Två killar pratar svenska/kinesiska/engelska med varandra.
Carrefour
Är det drakbåtsfestival så smyckas även Carrefour.Kalas i Green Valley

Dags att tända tårtan

lilla Maya
Och där blåstes ljusen ut och skönsången satte igång.
Jag älskar After Eight och det vet de flesta som känner mig. Idag fick vi lite smått och gott från Sverige i form av små godis, ost, kaffe, tidningar och just en kartong After Eight. Tackar ödmjukaste.

Våra gäster tog en tupplur innan det var dags för lunch på Geneva. Gud, en ur personalen pratade så mycket med oss att jag nästan ville fråga om hon ville sitta ner vid vårt bord eller kanske lämna oss i fred en liten stund. Ibland blir det lite för mycket av trevligheten. När alla var mätta och belåtna gick vi en promenad utanför Green Valley och slank in på wetmarket för att hämta uppsydda kuddfodral, titta på den lite snubbiga fisk- och köttdelen innan vi köpte med oss lite frukt och grönt hem.
Väl hemma åkte jag till närmaste massagestället för att försöka få ordning på mina onda axlar och nacke. Jag blev hänvisad in i ett rum som redan befolkades av två kinesiska män. Cigarettlukt och hög musik var det första som slog emot mig och jag undrade en kort sekund om jag skulle stanna eller gå. Nacken gjorde så ont att det blev ett lätt beslut, stanna kvar. Jag låg på helspänn och var rädd att männen skulle be om en "Happy ending" med mig i samma rum. Tack gode Gud var det inget som hände utan de gick 10 min senare. Tjejen som masserade var riktigt bra så jag hoppas på en ordentlig förbättring imorgon. Kring 18:00 åkte vi ner på stan och gick ett varv på Pearlmarket innan vi åt mat på Blue Frog. Viktor kom hem och hämtade pengar efter skolan och drog sen till kompisen Lorenzo på middag och övernattning. Klockan är nu halv 10 och vi här hemma är trötta och vill gå och sova.
Denna trevliga soptunna på fisksidan är en stor kontrast till...
dessa goda druvor en bit bort. Det var kul att se Monicas min när vi vandrade runt.
Nere på stan vid 19:00 på väg till Blue Frog. Fredag och värmen hade lockat många människor till alla utomhusserveringar.
Mango Margarita. God och väldigt stor.