Vad är det med kineser och deras kroppsliga ljud egentligen? I veckan när vi besökte tygmarknaden hörde vi en rap som lätt hade kvalat in i Guinness Rekord bok. Emma, Nina och jag tittade på varandra och undrade vilken stor man som åstadkommit detta oljud. Men här trodde vi fel, ljudet kom från en liten kvinna på 1.40 och kroppsvikt 39 kg. Hon måste ha druckit en hel del kolsyra, hoppas jag. Nästa ljud jag hörde var i dag och de kom från de nedre regionerna. Jag var nyss och simmade och den kära badvakten satt som ett fån och glodde när jag simmade fram och tillbaka. Helt plötsligt ekar det till i poolhuset när killen släpper väder. Jag lovar, hade jag släpp mig i ett badhus där det ekar hade jag bosatt mig i en hydda i skogen resten av livet.  Men inte han inte, han körde en racka bajsare till medan han ändå höll på. Ja, vad säger man, de skäms inte våra kära kineser.
Emma och jag klev bort till köpcentret i närheten för här skulle inhandlas en mobiltelefon till mig själv. Jag skulle köpa en Iphone 5 som nu var lite billigare när nyare varianter kommit. Men inte då, var tvungen att ha ett abonemang på två och då behövdes mitt pass som låg i tryggt förvar hemma i byrålådan. Kunde köpa en Iphone 5c för 4500 kr men den skulle bli dyrare med ett icke kinesiskt bankkort. Får bli en telefon imorgon istället. Vilken, ingen aning?! Vi fick lite glass i bägge benen innan vi promenerade hem längs vattnet igen. När vi väntade vid ett övergångsställe frågade en kille på kinesisks vilket land vi kom ifrån. Jag svarade fel men är överlycklig att jag förstod frågan.


Idag gräddade jag pannkaka till lunch och det var ovanligt gott måste jag säga. Sylten inhandlades på gamla hederliga IKEA. Viktor som är med sina kompisar och åker inlines mm missar denna gourmémåltid ;-)
Det gäller att ha nerver av stål för att kunna släppa iväg sin son till en typ av skateboardhall en timme bort med tunnelbana. Som tur var blir de hämtade kring 18.00 av en chaufför ;-)