Efter en skön sovmorgon gick jag till gymmet och tränade ett tag. Vid 13:15 åkte Emma och jag till kyrkan nere i French C för det första konfirmationsmötet. Gruppen kommer bestå av 11 svenska ungdomar och de kommer träffas en lördag varje månad mellan 10:00-17:00.
I april åker de på läger till Hongkong och 4 juni sker själva konfirmationen. Vi började med ett infomöte och deltog sedan på efterföljande gudstjänst. 
Prästen Anders är riktigt bra och dagens gudstjänst var den bästa jag varit på. Vackert sång med en liten tjej som sjöng tillsammans med kören och en väldigt bra och tänkvärd predikan. Det bjöds på kyrkkaffe ute i trädgården och vid 18:00 var vi åter hemma. Emma skjutsades till kompis för middag och Halloweenfirande medan vi andra stannade hemma och åt lugn middag. Viktor och jag åkte en snabbis på moppen till granncoumpondet och tittade på deras halloweenfirande. Så kul att se drivorna av utklädda vuxna och barn och smyckade hus. Vilken upplevelse. 
Ett kinesiskt bröllop innan den svenska gudstjänsten.
Tur till Windsor.


Igår fredag åkte jag hem till Ami och spelade mahjong. Vi var 6 damer i varierande åldrar, en liten baby och slutligen en liten hundvalp. Vi började med god frukost, fortsatte med lite prat och avslutade med mahjong. Skulle ha ätit lunch med Mattias men han hade varit tvungen att äta tidigare så jag slank in på Hikari och lunchade själv. Svalt väder ute och jag beställde en soppa som visade sig vara VIDRIG!!!! Ingen trevlig upplevelse att äta något som inte går att identifiera och som smakade diskvatten. Rätten var enligt menyn något köket rekommenderade och jag undrar om kocken saknar smaklökar totalt. Jag beställde in lite sushi för att inte helt svälta ihjäl och innan jag betalade och gick undrade de om jag ville ha en doggy bag med mig hem. Tvi vale!!!!!!
Jag promenerade hem för att få mina steg och slappade lite när jag var väl hemma igen. Vid 17:30 började det ringa på dörren och utanför stod utklädda barn som önskade godis. Det var alltså dags för årets halloween på Green Valley. Emma stack till skolan på Halloweenfest och Viktor åkte hem till Tristan och träffade sina kompisar där medan Mattias och jag åkte ner till Garlic och åt middag med lite vänner.
Nina har besök från Tyskland och världen är bra liten då kvinnan, Helen, tidigare bott i Eskilstuna och är bästa kompis med vår granne Anders exfru Bea. År 2013 berättade Helen för Bea att hennes kompis Nina skulle flytta till Shanghai och då sa Bea att hennes tidigare mans grannar (vi) oxå skulle flytta dit. Vad händer, jo Nina och jag träffas och blir goa vänner!!! Så lustigt!!!
Vid halv 10 kommer vi hem igen efter en trevlig och god middag och möts av en massa ungar i vardagsrummet. Emma och kompisar slängdes ut och vi vuxna slappade lite framför tvn.
Mahjong.
Halloween.
Kompisar på besök. Från vänster: svensk, amerikan, kines, dansk, dansk, rumän och Emma.


Länge var det rena rama sommarvädret i Shanghai men blixtsnabbt ändrades temperaturen och moppeturen till skolan i klänning och jeansjacka var allt än behaglig. 
Emma är fortfarande krasslig och hemma från skolan så vi gick till Geneva och åt lunch efter min kineslektion. Slö och slappardag med matlagning, tvätt och ett kortare träningspass på kvällen. Vår tv-bänk som vi köpt men som hade en spricka på framsidan är nu återlämnad i mycket bättre skick. 


Emma testar Halloweensmink och mask efter vi pyntat lite ute.Och sen har jag hittat ett ställe som säljer hyfsat smörgåspålägg.