Igår lördag gick Emma och jag och tränade ett hårt och svettigt pass i gymmet. Kul att min hälsa håller i sig och jag fått träna varannan dag, två veckor i streck.
Förmiddagen och eftermiddagen gick i slöandets tecken och inte förrän 18:00 for Mattias och jag iväg på middag. Det var dags för den avslutande deltävlingen i Food and Fart. Landet var Kambodja och värdparet Nicklas och Camilla. Emma och kompisen Agnes spenderade sin fredag med att vara barnvakt hemma hos Johannas barn och Viktor var ute på fest med typ 99% av skolan ungar från grade 9-12. Det var Prombal på närliggande hotellet Marjott men Viktor skippade balen och gick bara på efterfesten ute på Scoorboard. Han kom hem i hyfsat bra skick kring 02:00. Kompisen Anton mådde visst inte lika bra dagen efter sa han mamma. 
Vid 18:30 kom vi fram till Minhang och värdparets mycket fina och stora hus. Green Valley släng dig i väggen!!!
Det var tom tjusiga möbler och tavlor och det ingick i huset och det har INTE vi.
Coolast var hissen inne i huset och poolen/Jaccuzin ute på altan. 
Vi började med en skål och tipspromenad innan vi satte oss till bords. Det bjöds på kycklingsoppa till förrätt, fiskrätt med ris till varmrätt och ris/banankaka till efterrätt. Vackert upplagt och god mat. Kvällen avslutades med omröstning och Indien tog hem segern. Vinnarna (Hasselgrens)  får välja restaurang där samtliga deltagare ska äta ihop i höst när alla är tillbaka i Shanghai igen. Mattias och jag kom sist igen och mitt självförtroende har verkligen fått sig en törn. Vetetusan om jag vill eller vågar vara med en gång till. Kanske om reglerna ändras och vi får räkna in informationsdelen oxå. Det verkar tyvärr vara så att vi dansar och berättar fakta bättre än hur vi lagar mat.
Annars är det ett fantastiskt kul sätt att lära känna nya människor samtidigt som man äter och lagar sån mat man oftast inte stöter på.
Idag är det mors dag och vi började med gemensam frukost (händer inte så ofta) och körde sen en storstädning under trappen. Det var banne mig den bästa presenten, alla var med och hjälpte till!!
Lunchen åts på Geneva och på kvällen blev det god middag med alla familjemedlemmar. Jag avslutade "min" dag med att tvinga familjen att spela ett par omgångar majong.
Min egen mamma fick en vacker och annorlunda bukett av mig som goa Matilda ordnade. Det är bra att ha en hjälpsam och duktig florist i släkten.

Och mammas fina bukett.
Igår gick jag till gymmet och svettades igen. Det är ofattbart va man svettas när det är hög luftfuktighet ute. Senaste dagarna har det varit 94% och det känns vill jag lova.
Efter träning blev det lite bakning och vid 13:00 ramlade det in en hel del fikasugna damer och en lite herre på ett par år. Några fina presenter fick jag i form av godis, bubbel och blommor.
Kul att få bjuda hem till sig och sista gästerna gick kring 17:00.
Emma for till Max och Viktor hängde med kompisen Anton så Mattias och jag åt middag på Las Tapas. På vägen hem mötte vi fam Hagelberg och vi stannade på Shanghai Brewery för en öl innan vi åkte hem. Hittat min nya favorit bland ölen där, Peoples pilsner med lime.Och lite middag på Las Tapas.
Jag och Viktor åkte till sjukan för blodprov 08:15 och 7 timmar senare kom jag hem. Jag skulle aldrig i helvete vilja vara chaufför, inte av något slag. Gud så frustrerade med bilköer och än hit och än dit i ärenden.
Viktor lämnade som sagt var blod för att på så sätt försöka veta var knölen i bröstet kommer ifrån. Knölen har undersökts med ultraljud och det var inget tokigt där, mer annorlunda.
Lite blek om nosen och yr i bollen fick han sitta kvar på sjukan och fika lite innan nästa stopp blev skolan.
Jag for ner på stan och efter en låååång stund kom jag äntligen ner till Applestore där jag önskade byta batteri på min telefon. Dyrt och krångligt och
 - ska du inte köpa en ny telefon istället blev frågan. 
- nej sa jag och åkte till elektronikmarknaden och bytte det jäkla batteriet för 150 kr. Förmodligen en kopia men det får vara som det vill med den saken. Gjorde även ett stopp hos Maud för att lämna pengar för ett antal fotbollsbiljetter. Den 12 juni ska vi gå och se nån Svennismatch här i stan.
Vid 12:00 mötte jag ett antal vänninor för lunch på "tåggatan". Samma tjejer jag skulle ha cyklat med denna morgon om inte väder och luft varit så dåliga. 
Jag hann med en snabb pedikyr innan jag for vidare och handlade mat på Carrefour. Kineser är bra roliga, jag pratade lite kinesiska när jag köpte linser idag och direkt så tror de att man är flytande i språket. Men visst, lite mer fattar man ju nu än när man kom 2013. Kinesiska språket är en färskvara. Man glömmer bort språket lika fort som jordgubbarna möglar och de möglar nästan på väg hem från fruktaffären. Jag har liksom gett upp, lagt hatten på hyllan eller kastat in handduken.
Men till höst ska det skärpas till rejält. Privatlärare from augusti och högskola from oktober. Kan ju inte åka hem 2017 och va så här kass!!! 
Ingång till Elektronikmarknaden.