I fredags klockan 06:30 påbörjade jag, mamma och Emma vår resa hem till Sverige. Vi fick två hyfsade flygresor med inte allt för mycket turbulens. Vi möttes av taxi på Arlanda, lämnade av mamma i Strängnäs och kom slutligen hem till Eskilstuna vid halv åtta tiden. Svärföräldrarna hade ordnat middag till oss och på köksbordet stod en fin bukett tulpaner. Det kändes annorlunda att nu komma hem till ett tomt och urplockat hus. För endast 5 dagar sen flyttade svärföräldrarna ut ur vårt hus och in i sin nya lägenhet. 
Emma och jag höll oss vakna till runt 22:00 och sov ända till 06:30 dagen därpå.
Igår slappade vi länge och jag för min del kurerade mig från min hemska migrän.
Vid 12:00 kom Bosse förbi och hälsade på. Jag ska få låna hans bil vid behov och det tackar jag för då jag inte kommer ställa på min bil för en så här kort vistelse.
Emma och jag åkte ner på stan för att äta lunch och dagens restaurangval blev Kebabhuset, mums. Vi satt vid fönstret och åt och bägge kunde konstatera att vi knappt kände igen en kotte i stan längre.
Vi slogs även av den stora skillnaden på folkmängd. Lördag i Eskilstuna och knappt en människa på stan mot lördag i Shanghai med massor av folk överallt.
Det är blandade känslor att känna sig lite främmande i sin stan som så väl i sitt egna hus. Det känns lite som man drömmer att kliva runt på stan och ovant att inte längre veta vart ljusknappar sitter i sitt egna hus. Jag känner mig mer hemma i Shanghai men det är ju inte konstigt eftersom familjen är där samt vårt hem med alla saker. Det blir likadant när man flyttar hem igen och vårt hus i Eskilstuna blir sig likt. 
Emma träffade kompisen Lisa på stan och jag gick en repa själv innan jag åkte hem. Det var en härlig känsla att köpa 8 nya böcker, lite smågodis och 4 sorters te. Grannen Maria kom över på en fika och vid 18:00 åkte Emma och jag till farmor och farfars nya lägenhet för en titt. Kring 19:30 skjutsades Emma till kompisen Malin medan jag själv tillbringade lördagskvällen hemma själv.
Jag höll mig vaken till 01:00 och sov sen till 06:30 igen. Skönt att slippa vakna vid 04:00 på morgonen och inte kunna somna om.
Idag, söndag åkte jag till ishallen borta vid Ekängen och tittade på syskonbarnet Axels ishockeymatch. Mysigt att få krama om honom och prata lite innan vi skiljdes åt och åkte åt varsitt håll. Jag hämtade Pernilla hemma hos sig och vi åt lunch tillsammans på café Kaka. Hann med en snabb fika hos svärföräldrarna innan jag och Emma for hem till mamma för att där få besök av Andreas och Matilda. 
Vi åt mumsig och efterlängtad tunnbrödsrulle med räksallad.
Hemma igen.Tomt, kalt och trädgårdsmöbler som tv soffa.Vackra blommor.
Lunch på stan.

Svenskt smågodis.
Härligt!!
Svärföräldrarnas nya hus.
En tv-tittare som inte får gång TVn.
Ishockey.
Vackert vid ån.
Pernilla och jag.

Lite fika hos svärföräldrar.
Middag med Andreas och Matilda.
Igår åkte mamma och jag ner till Zen på massage kring klockan 11:00 och efter 90 minuters knåderi åt vi lunch på Sichuan Citisen. Vi åt god mat och drack en ännu godare drink.
Idag tog vi en slömorgon med lite packning som enda vettiga aktivitet. 
Kring 14:00 åkte vi till Lilys för att fixa till fötter och händer inför morgondagens resa till  Sverige.
Middag intogs på Genevas uteservering under tält och på kvällen packade vi det sista.
Zen.
Mums!!

Mamma, den mänskliga pingvinen.
l
Idag började jag dagen med Andreas PT träning och det var jobbigt som vanligt. Mattias började sin dag med att åka till flygplatsen vid 06:00 och sen komma hem vid 08:00. Det var alltifrån fel terminal till en icke bokad flygbiljett. 
Han fick alltså jobba hemma istället för att åka till Jinan denna soliga och kyliga dag i Shanghai.
Vid 12:00 åkte mamma och jag till Fanricmarket och hämtade lite kläder. Mamma sina tunikor och jag min vinterjacka i stilen snöprinsessa ;-).
Vi for vidare till Yuyuan Garden och åt en snabb lunch på MC innan vi promenerade runt och kollade på all fantastisk nyårspynt.
Vi var ordentligt klädda och njöt av allt att se och uppleva runt Yuyuan."All in" i pyntning.

Pynt inför apans år.
Nån som behöver en katt i porslin?