Igår drog årets bilaga av "Food and Fart" igång och första paret ut att laga mat var jag och Mattias. 
Mattias for ner till kyrkan för ett konfirmationsföräldrarmöte vid 13:00 och då började jag laga mat. Men först dukade jag bordet.


Och la fram alla kryddor och köksredskap.

Landet vi blivit tilldelade var Nepal och snart doftade det kanel, kardemumma och koriander i hela huset.
Mattias kom kring 16:00 och då blev vi två som stressade runt i köket. Vid 18:00 när våra gäster kom var jag uppe för en snabb raggardusch och Mattias stod och gjorde Momos för brinnande livet. En snabb skål och vi som värdpar drog oss tillbaka till köket för att göra klart allt. 
Vi bjöd på nationalrätten Daal Baah, två olika smaker av Momos, två dippsåser, Raitan och nybakade naan bröd.
Samtliga gäster fick en liten kopp sött te med mycket mjölk. Efterrätt blev fruktsallad med vaniljyoughurt och krossade nötter.
Caroline och Patrik stod för information om landet och det blev musik, flaggor, frågesport och en gåva i form av en film om Mount Everest. Bra jobbat!!!
Sammanfattningsvis blev det en mycket trevlig kväll och vi ser fram emot 19 mars då vi ska äta mat från Filipinnerna.







Jag, Mattias, Nina, Magnus, Camilla, Niklas, Caroline och Patrik.
Nepals nationalsång och då står man och viftar flaggor.

Kommentera

Publiceras ej