Denna lördag tog ungar och jag tog en lång sovmorgon medan Mattias var ute och sprang.
Det blev en frukost för oss vuxna och en ännu senare frukost för våra barn. Vid 12:00 åkte Mattias och jag ner till antikmarknaden och köpte lite smått och gott. Tur att vi var varmt klädda då det endast var +5 grader utomhus. Efter vi köpt diverse penslar och annat trevligt gick vi en repa på insektsmarknaden. Kombinerad lunch och middag intogs i Xintiandi. Varm soppa och ännu varmare  te passade bra för frusna kroppar. Jag hann vara hemma ca 1 och en halv timma innan det återigen var dags att sätta sig i bilen och åka ner på stan. Nina och Marie hämtades upp och vi for ner till Meridian Hotell för att därför första gången delta i en mattauktion. När vi kom bjöds vi på ett glas bubbel och fick därefter vandra runt och kolla på en massa vackra mattor. Efter ett tag dukades det fram varmt och kallt tilltugg och detta tuggades på innan det var dags för själva auktionen. Mattorna var stora, små, långa och korta men hade ett gemensamt och det var JÄKLIGT dyra!!!!! Trots detta bjöds det kors och tvärs och vissa nöjde sig inte med en matta utan två eller tre stycken (Irene, Carol bought three!!!) 
Det var riktigt kul att sitta och titta på alla vackra saker och samtidigt följa auktionsförättaren och publiken. Vissa hade turen att vinna på lucky draw och Nina var en av dem. Marie slog till på en lite billigare men väldigt fin matta. Två hittade jag men dessa var så dyra att de inte ens såldes. Tror den dyraste som visades var värd 99 000 kr (såldes inte) och den dyraste som såldes gick för ca 70 000 kr, wow!!!
Vi stannade inte kvar på efterföljande dans utan åkte hem nöjda och glada vid 23:00. Kul upplevelse!!!!
En massa saker att handla.Snygga putsade stövlar för en 20:a. Folk satt ute och spelade kort eller Mahjong.
Tyvärr kommer denna marknad inom en månad jämnas med marken. Området brevid ser redan ut så här. Tragiskt!!!

Dessa två inhandlades och fick placeras bland allt annat i samma färg.och även detta fick följa med hem. Draken nere är en dörrklapp eller vad det heter och ska sättas upp på dörren hemma i Sverige.
Dessa stackars kattungar såldes på insektsmarknaden.
och dessa mycket mycket mycket trångbodda fiskar.
Många män var intresserade av dessa stora syrsor.



Massor av folk i rörelse ute på gatan.
mmmmmm.


Våning 64 Meridian Hotel.
Nina, Marie och jag på auktion.

Plockmat.
Efterrätt.

Ville ha!!!
Ville ha.

99 000 kr och ingen hade råd!!
Nina vann liten matta, Marie fick betala för sin och jag gick tomhänt hem.

1 kommentarer

Irene

01 Feb 2015 08:55

That sounds like a fun Shanghai day! And Carol bought 3 carpets..... my o my can that girl shop.....!!

Svar: ;-)
miajohnemark.se

Kommentera

Publiceras ej