Vid kvart över 9 satt vi nere i den tomma och ödsliga restaurangen i Green Valley och väntade på frukost. Jag hade beställt kinesisk frukost och Emma kontinental, det blev kontinental till oss båda (sååå kinesiskt).
- vill ni ha sylt, frågade servitrisen.
- har ni smör, undrade vi?
- nej, blev svaret.
Och vi fick varken smör eller sylt, ha ha. 
(null)

Efter lite ätbart tog vi ett varv i gymmet och hej och hå vad varmt det var efter 30 min.
Dagens första stopp blev ungarnas skola och Emma träffade kompisar och var med på ett skolmöte medan jag hängde i cafeterian. 
(null)

(null)

(null)

Efter en liten sallad och toabesök (måste passa på då vissa ställen på stan har en tendens att vara lite obehagliga) tog vi Metro ner till Waitan, The Bund. Jag tog med upp Emma på hotellet Fairmont och deras takterrass, första gången för henne och andra för mig. Utsikten är FANTASTIK!!!!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Köpte en Corona för 120 kr men det var den värd. Både för utsikten och värmen. Åker ni nån gång till Shanghai, gå hit!!!!
Mindre törstiga gick vi ner på själva The Bund för lite fotografering och som vanligt, själv bli fotade, kineserna är bra roliga med att fota oss västerlänningar.
(null)

(null)

(null)

(null)

Svettiga i +34 grader värme var det skönt att komma ner i tunnelbanan för att åka vidare till Tianzifang och shopping av mina favoritskor. Blev 3 st, hade kunnat köpa fler om den svenska kronan varit starkare. 

(null)

(null)

(null)

Metro igen och nu till Grand gateway för middag på Din Tai Fung, så goda dumplings. 
Runt 20:00 kom vi hem igen och kollapsade på sängen tills vi orkade oss ner i poolen. +28 graded ute och en sval på, det ni!!
Vi är så nöjda med dagen och Shanghai är stor, varm, full med folk och... helt underbar.  Visst finns det nackdelar som dålig luft men även solen har sina fläckar. 
Snart 23:00 och vi ligger nerbäddade i sängen. Viktor skrev idag klart sin sista examen, Mattias meddelade att beställningen med jorden kommit, mamma skrev att det är högsommar i Sverige och jobbet hörde av sig att dagens mötet gått bra. Känns mysigt att känna hemlängtan oxå. 

(null)Kommentera

Publiceras ej