Härligt med lov och kul sysselsättning men väl hemma så kommer vardagen som ett brev på posten. Humöret bara föll i backen och jag har beklagat mig för Nina som är expert på expatlivet. Hon förstår min känsla av tomhet, saknad, ensamhet och förlikning att man är tillbaka hemma vare sig man vill det eller inte.  Är det så här det ska vara fram till pension? Som idag; jobba, promenera hem och halvt frysa benen av sig, handla, laga mat, tvätta, hänga och vika en massa tvätt, tjafsa med ena tonåringen om allt och lite till och sen lyssna på arg tonåring som är förbannad över kommande matteprov. Med rätta på ett sätt. I Kina var ungarna lediga på sina lov för att vila upp sig. Rektorn på skolan här ber ungarna åka bort på ledigheterna och gå i skolan övrig tid. Det håller jag med om men då ska  lärarhelvevet i matte ge fan i att ha ett stort prov 2 dagar efter ett sportlov. Samma jäkla lärare ger exempel att öva på med en massa slarvfel i och han svarar inte på mail under hela sportlovet. Nej visst ja, karlfan hade väl sportlov!
Uppe på det misslyckades Viktor på ett prov inför de stora proven och är nu förkrossad och helt uppgiven. IB är ett jäkla onödigt slit måste jag säga!!! Men men det är bara att hoppa upp på hästen igen.
Emma måste traggla vidare och vänja sig med den svenska skolan, Viktor slits halvt ihjäl sig med IB, Mattias måste traggla på med jobbet på Volvo och jag med livet i Sverige. Det är bara vi som kan ändra allt till det bättre, ingen annan gör det åt dig. 
Jag saknar som det var på somrarna när man var hemma i Sverige. Schemat var fullt med folk som ville umgås och saker att göra. 
Men visst, teater på lördag här i Eskilstuna och sen Mattias 50 årsskiva. 

1 kommentarer

LeRoLi

27 Feb 2018 09:42

Ja, du Mia ... så där trist lever vi ju i detta svinkalla land. Hela livet är små boxar och i dem är det jäkligt trångt. Man springer i ekorrhjulet som en idiot. Det är väl därför vi pratar så mycket om ”när jag blir pensionär då ...”.
Såå, upp med hakan igen, nya tag och nya möjligheter.
Kram

Kommentera

Publiceras ej