Nästan en vecka sen våra gäster åkte vidare till Peking. Kort sammanfattning vad som hänt denna vecka.
För våra gäster började måndagen med ett besök hos Lilys följt av shopping på Decatlon och avslutningsvis lunch på Mc. Jag stannade hemma i soffan och vilade. Kring 14:00 for jag, Christer och Carina till stora faken på Pudong och det blev en massa shopping. Mest för dem men i alla fall en jacka för mig. Vi körde en ölpaus innan vi shoppade ett tag till. I bilen på väg hem bestämde vi att stanna hemma och laga mat istället för att gå ut på restaurang. Riktigt skönt att sitta och prata med ett glas vin i handen och se gästerna fixa pasta Carbonara åt oss. 
Tisdagen vinkades gästerna av och jag stannade hemma och vilade resten av dagen. Hälsan har inte varit den bästa. Trots penicillin så har jag inte kurerats som jag ska utan mår skit ändå. Mot kvällen åt jag en kortare middag på Bella Napoli med Anneli, Charlotte och Nina. Jag fick inte tag på en taxi utan promenerade hem. 
Onsdagen kom och jag åkte Metro till sjukan och fick mer nässpray och penicillin för ytterligare dagar. Efter röntgen fick jag veta att jag fortfarande inte läkt i bihålor i högra kinden och i pannan. Inte konstigt att jag mått tjuvens.
Jag vilade hela onsdagen och på torsdagen gjorde jag bort mig med att spela mahjong hos Marie, luncha på Geneva, besöka Flowermarket, wetmarket och Carrefour. Mådde skit väl hemma. Lite för mycket på en dag.
Lärde jag mig något utav detta? Nix, fredag spelade jag mahjong hos Nina med efterföljande lunch på en dansk restaurang. Blev viiiiiilllllla resten av dagen. Slutar fredagen här??
Inte då!!! När det är dags att sova märker jag att kroppen delvis var täckt av nässelutslag. Jag lyckades somna till men vaknar av pirr i händer och läppar och ringer sjukan och undrar om jag kan ta en viss astmamedicin. Svaret blev:
-kom till akuten. Jag tog taxi till sjukan och här märker man att man bor längre bort nu. Mycket trafik och det tog sin tid trots att klockan var 01:00 på natten. När vi bodde i Green Valley kunde vi lätt åks moppe dit på 5 min. Jag kom in nästan direkt och fick träffa en läkare som ordinerade en spruta med antihistamin i baken och sen fick jag vänta ca 40 min.
Utslagen hade spritt sig upp i ansiktet och jag såg ganska hemsk ut. Sprutan gjorde att klådan släppte lite men jag kunde även andas lite bättre så det blev ytterligare medicin för just det.
Lite läskigt var det, tänk om jag inte åkt in. Hade det blivit värre?
Jag kom hem vid 03:45 efter att ha hämtat medicin på det nattöppna Apoteket. Hopp i säng och vakna när klockan ringde 07:45, Mattias fyllde år. 
Emma och jag sjöng och delade ut lite paket innan vi for på frukost på hotell Puli Spa och hotell.
Lugnt ställe med god mat och kul med en överraskad Mattias som inte trodde vi skulle gå upp tidigt för frukost...på en helg.
Vi var hemma efter 10:00 och då la jag mig och sov som en gris i flera timmar. Helt slut av medicinen och nattens strapatser. 
Vi vilade halva dagen (Mattias förkyld) och jobbade hårt resten. Det handlades, bakades och hackades inför kvällens middag. Halv 7 kom 11 gäster på födelsedagsmiddag och det blev en lyckad tillställning. Jag höll mig till vatten men oj va vin och mat flödade för de andra. Goa Annika var på besök och det var för både henne och Mattias skull vi hade en fest. Igår var Emma ute på club med kompisar och ramlade hem kring 01:30. Annika var kvar till efter 02:00 och sen städade vi en del i lägenheten innan det var dags att hoppa i säng. Bra fest!!!
Vi sov länge idag och tack Gode Gud så är ungarna ovanpå oss bortresta och det var lugnt och tyst på morgonen.  
Vår nya ayi kom 10:00 och städade som en galning hela dagen. Hon lagade god lunch åt oss medan jag stickade babysockor åt hennes lilla son. Vid två tillfällen var Mattias och jag ute på en kortare promenad. Luften var dålig men vädret fint. Mysigast var att promenera genom vår lilla park som kryllade av folk som tränade, spelade kort, rastade hundar eller bara satt och pratade. 


Kommentera

Publiceras ej