Det känns och märks att Shanghai rustar för sin viktigaste högtid på året, det kinesiska nyåret. 

Det smyckas med rött, det säljs kakor, godis och sprit, ayisarna och chaufförer tar ledigt och åker till släkt och vänner. Stan töms på både kineser och expats och affärer och restauranger bommar igen. 
Men vi börjar från början. I måndags träffade jag Nina och Lena för lunch och ett varv på Flowermarket. Jag köpte äntligen det tunga men söta kinesiska paret i sten eller betong att ha i trädgården hemma i Sverige. 
Jag har varit i två vändor till sjukan med varsin unge. Emma för MRI och CT scan och Viktor för en lungröntgen. Emma för att kolla upp en konstig åkomma hon haft sen två månader tillbaks och Viktor för att kolla att lungorna mår bra efter julens bronkit.
Jag har spelat mahjong i Green Valley med torsdagsgänget och igår fredag var vi på middag hos Hagelbergs. Viktor har hängt med kompisar dagarna i ända så honom har man knappt sett röken av.
Idag gick jag ut på en härlig promenad i +14 solsken och längs min promenadväg såg jag inte många människor. Var riktigt mysigt!!!!
Vid 17:30 tog hela familjen Metro ner till Yu Garden och herregud va folk det var. Jag har aldrig sett så mycket folk här tidigare. Vi fick köa för att ens komma in i området och att köa för sicksacksbron var det inte tal om. En upplevelse vill jag lova.
Vi avslutade med en sen middag i vårt område och nu soffan!!!

Kommentera

Publiceras ej