I fredags vid 09:00 hämtades vi av chauffören Mr Han och kördes till flygplatsen i Jinan. Vi tog 11:00 planet till staden Xi'an och resan tog 1,5 timma totalt. Att sitta brevid en rädd Emma är jobbigt och jag va tametusan lika rädd från start till slut, hu!!!

Vi blev mötta av ännu en chaufför och körda till ännu ett Sheraton hotell och fick även här ett fint rum på våning 18. Vi åt lite sen lunch innan vi åkte taxi ner till den berömda stadsmuren. Här hyrde vi cyklar och körde runt hela den 1,4 mil långa muren. Vi var pigga och glada i början men efter ett par kilometer på cyklar i barnstorlek och knaggligt underlag så var leendena lite ansträngda. Vi hade sååå tur med vädret och framför allt med luften. Jag hade med munskydd till oss alla som vi som tur va slapp att bära. Muren och utsikten från muren var vacker och vi hade dundertur som fick se alla djur och formationer från årets "lanternfestival".
Mycket skratt, kramp i benen och öm i vaken.
Efter vår cykeltur gick vi till närliggande "Muslimstreet" och det var en härlig upplevelse. Mat, ljud, lukter och ett virrvarr av människor.
Vid just såna här tillfällen är jag så tacksam att få bo utomlands. Tänk va mycket det finns att se och göra, världen över.
Mattias provsmakade lite saker men Emma och jag med krassliga magar höll oss lugna.
Vi tog taxi hem till hotellet vid halv 8 och oj va billigt det var. 10,30 RMB för 20 min. Jag gav 20 kr och chauffören höll knappt på att ta emot dricksen, gulligt!! Trevlig dag!!!

Kommentera

Publiceras ej