Vi sov skönt i våra sängar och serverades dagen efter frukost ute på terassen av ägarinnan Marie. Vi hade kryssat i allt som fanns och fram på bordet kom yoghurt med honung, bröd, croissanter, sylt, marmelad, kaffe, te mm. 

Efter frukost körde vi lite poolhäng och vid 12:00 packade vi in oss i bilen och for iväg på vinprovning. Vi stannade på första bästa som hette Ivanhoe och låg närmast vårt boende. Två andra sällskap var redan på plats och det ena sällskapet bestod av två svenska killar och av det andra sällskapet på fyra så var en av dem från Hedemora. Världen är liten!!!
Personalen skämtade att vi var fler svenskar i rummet än nån annan nationalitet. Här provade jag några vinsorter och tja, det smakade väl som vin. Stackars Mattias som kan mer om vin och mer uppskattar det var förare för dagen. Vi tittade runt lite på egendomen innan vi for vidare. Det var så grönt och vackert överallt med alla vinrankor och vädret visade sig från sin bästa sida. 
+36 grader och klarblå himmel. Vi fortsatte snart vår tur och jag lovar, vi var helt utanför vår bekvämlighetszon då detta var första gången vi gjorde något sådan. Vid nästa stopp köpte vi goda druvor och vi mixade en påse med fyra olika sorter, mums här kan vi prata smak. Dagen fortsatte och vid halv 2 kom vi till ett ställe som blev vår favorit. Här kunde man beställa en rad kallskurna saker och äta samtidigt som man i lugn och ro smakade på deras viner. Mycket mer vår typ av vinprovning då man slapp stå framför nån och känns sig tvungen att köpa eller bara oduglig på vin. Vi lät en av personalen välja ut tre sorters kött och tre sorters ost och mums va gott det blev. Även alla vinsorter var nog godast på denna plats. Vi for runt och vinprovade, tittade på omgivningen och bara hade det bra till ca 16:00. 
Vi hade gärna velat besöka vingården Lindemans som låg i detta område då det är ett vin vi ofta köper men det var stängt för allmänheten.
Vi körde pool, sol och slappande till ca halv 7 och det var kängruspotting och Thaimat som stod på listan. 
Vi körde en omväg ner till restaurang Blue Thai och såg 4 vilda kängurus som hoppade på en gräsmatta, coolt. God mat, slapp kväll och nöjd familj.

Kommentera

Publiceras ej