Idag tog jag och en granne taxi till ungarnas skola kring halv 8 på morgonen. Det var dags för den årliga UN-dagen och detta blev alltså min fjärde i ordningen. Det är mäktigt att se alla länder tåga in efter varandra, om så bara är en elev från ett land eller 100 tals från ett annat. Det slog mig att skaran svenska barn minskat med nästan 50% om man jämför år 2013 och nu. Det syns verkligen att expatfolket blir färre och färre till antal allt efter åren går. Vi är en dyr och därför minskande grupp människor.
Vi föräldrar och elever bjöds på inmarsch, tal, dans och sång innan skoldagen sparkade igång på allvar. Jag, Nina och Åsa samåkte ner på stan med Henrik och mötte där upp en liten men ack så taggade skara folk. Det var nu dags för årets mahjongtävling och denna gång kom jag inte ens till final, suck. Det gick så jäkla illa för att senare under dagen vända och gå riktigt bra men då var det redan försent.
Årets vinnare blev Eva och föregående års vinnare Åsa fick nu alltså överlämna pokalen till henne. Vi avslutade med (för mig) oätlig lunch innan vi åkte åt olika håll. Jag handlade lite och gick sen hem och la mig på soffan. En lång dag för mig som legat sjuk i två dagar och mot kvällen blev jag sämre så det blev alvedon, filt och soffan.
God middag hemma medan det kom en rad ungar och knackade på dörren skrikandes "trick or treat ".
Godiset tog fort slut och vi släckte ner framsidan vilket betyder att huset är tomt på godsaker.
Hela familjen låg sedan hemma på soffan med handen i popcornskålen och ögonen på TV. Jag kollade serie på datorn då jag inte ville se skräckfilm.

 
 
 
 
Sitt stil sa jag och försökte ta en vanlig bild. Det gick inte!!!
 
Mahjongturnering.
Finalgänget.
Kerstin lämnar över pokalen till Eva.
Första halloweenbarnen kommer och knackar på dörren.
 
 
 
 
 
 
Bästa paret i dag. Jason till vänster och Ulrika till höger. Sååå bra!!!
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej