Idag åt vi frukost vid 09:00 och begav oss sen ut på stan vid 11:00. Första stoppet blev vid Shibuya där vi tittade på statyn av den kända hunden som väntade på sin husse.
Vi gick därefter in i det stora shoppingstället Shibya 109 och fick här en våg, orkan och tsunami av mode. Åtta våningar av små mysiga butiker och dess otroligt hippa expediter. Jag lovar, jag har aldrig känt mig så ful och töntigt klädd i hela mitt liv. Jag önskade att jag blixtsnabbt kunde gå ner 30 kg, haft cool frisyr och snygga kläder och därefter kunnat flanera runt och fylla kassarna med smått och gott. Emma och jag gick från affär till affär medan Mattias och Viktor gick till samma typ av butik fast för män. 
En expedit i en affär "stassade" upp Emma massor och det var jättekul. Efter en massa spring i affärer gick vi på Starbucks en trappa upp och tittade på den berömda korsningen Shibuya. Kul att se alla människor korsa gatan med jämna mellanrum. 
Nu var det dags för lunch och då givetvis sushi igen. Jag hade en adress men det var inte det lättaste att hitta så jag frågade vägen. En vänlig man tog fram adressen på nätet och följde oss ända fram!!!! Det kallar jag vänlighet på hög nivå.
Kul restaurang där man själv knappade in sin beställning på en tv-skärm och efter en stund kom maten schvissande fram på ett band. Gott!!!!!!!!! 
Vi vandrade runt ett tag till innan vi åkte vidare till Harajuku och alla små affärer och 1000 tals människor. Här tog vi en popcornpaus innan vi for tillbaka och tittade på den stora korsningen med dess omgivning i kvällsljus.
Var hemma på hotellet efter 7 timmars promenad och gissa att fötterna värkte.
Blev lite champagne i loungen innan vi åt lite italienskt på en restaurang nära hotellet. 
Vilken fantastiskt underbar stad!!!!!! Varenda kotte är snyggt, coolt eller annorlunda klädda. Jag såg tanter på 70 som var 100 gånger snyggare än jag och det gjorde lite ont ha ha. Jag lovar, en uteliggare (om det nu finns några) vore snyggare klädda än jag!!!! 





En man drog runt på denna vagn med katter. Så mysko!!!! Kolla hamburgarna på MC.
Utsikt från Starbucks.
Mums!!!

Där tar Viktor en tallrik som kommer farandes på bandet.

Klara!!! Och gott var det.
Nu är vi på Takeshita Street. Vi läste "take a shit " street och skrattade gott. Här flockades modemedvetna ungdomar som handlade eller åt crepes.



Popcorn med ost, smör och karamell blev dagens smaker vi var tvugna att testa.
By night.


1 kommentarer

Irene

28 Sep 2015 17:21

that all looks so great! Have fun!!!

Svar: Really nice city!!!! Now we are home in Shanghai again!!!!
miajohnemark.se

Kommentera

Publiceras ej