Idag begav vi oss ut till havs och då närmare bestämt ön Koh Talu. Vi blev hämtade av en "buss" redan 08:20 och for vidare och hämtade upp ytterligare två familjer innan vi for till en hamn ca 15 minuter bort. Här bordade vi en ganska stor båt och åkte ca 50 minuter ut till havs innan vi nådde den lilla ön som vi la ankare vid. Vissa körde provdyk, andra hade redan certifikat och dök själva medan vi andra snorklade. Lisa och Magnus var några av de modiga som gjorde just ett provdyk. 
Vi snorklade lite innan lunch och sikten var inte jättebra för oss på ytan men bättre för dem under hörde jag fler säga. Efter ett tag flyttade vi båten och kom närmare grottan man kunde dyka igenom. Här var sikten riktigt bra och väl inne i grottan kändes det som om man dök i ett aquarium. Helst när solen lyste in och sikten då blev ännu bättre. Det var lite trixig att snorkla ut sista biten pga vågor och trång passage men vi klarade oss galant flera gånger. Häftigt att snorkla igenom stora stimm med fisk och samtidigt se lika stora stimm under en. Jag gillar inte riktigt stora djup men lyckades bra trots att det var ca 9 meter under båten. Viktor gjorde härliga hopp från båten, Mattias skar sig vid snorkling och fick plåstras om och vädret visade sig från sin bästa sida. En båt la till brevid och våra Green Valley grannar Jason med familj fanns på just den båten, lustigt!! Kring 16:00 vände vi hem  och jag kan lova att en dusch var härlig när vi väl anlände till lägenheten. 
Kring 19:00 tog vi moppen till en restaurang en bit bort och åt mat och strosade i några få affärer. Vilken bra dag vi haft!!!


















Vackert grön/blått vatten.




Personalen fiskade från båten.

Hemma igen.

Middag vid stranden. Jag åt svenska köttbullar med mos och lingon och i förrätt delade vi på Skagentoast. Mattias åt krokodil!!!!



1 kommentarer

LenaRoLi

07 Jan 2015 15:34

Detta underbara land .....

Kommentera

Publiceras ej